Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Volkan Babacan kalesinde devleşti - Rams Başakşehir Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        F.Bahçe karşısında muhteşem bir performans gösteren Volkan Babacan, ligin kaderini etkileyen maça damga vurdu. Başarılı eldiven, yaptığı 9 kurtarışla bu sezon bir maçta en çok kurtarış yapan yerli kaleci oldu Volkan Babacan... F.Bahçe’nin Başakşehir’e dün gece yenilip şampiyonluk yarışında harakiri yaptığı karşılaşmada Edin Visca ile birlikte rakibin hayallerini baltalayan isimdi 27 yaşındaki eldiven... Sarı- Lacivertliler’in ataklarında “panter gibi” tabirine yakışır bir performans gösteren Volkan otoritelerden tam not aldı. Milli takım kalesi için yaşanan tartışmaların odak noktasındaki Volkan Demirel’in hatalı bir gol yediği gecede yaptığı kurtarışlarla tüm futbol kamuoyuna “En iyi yerli benim” mesajını yolladı.

        NELER ÇIKARDI NELER...

        İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta Turuncu-Lacivertliler, Edin Visca’yla coşarken, rakip ataklarda Babacan sahne aldı. F.Bahçe’nin akın akın gelen hücumlarında kalesinde adeta etten duvar ören Volkan, 63’te Fernandao’nun kafasında, 70’te Robin van Persie’nin karşı karşıya şutunda gol izni vermedi. Milli kaleci, 76’da yine RvP’nin kullandığı penaltıda topa hakim olurken, 90+1’de ise Hollandalı yıldızın kafa vuruşunda adeta havada asılı kalarak topu çıkardı ve 3 puanda başrolü oynadı. Volkan Babacan 6’sı çok önemli olmak üzere, yaptığı tam 9 kurtarışla bu sezon bir maçta en çok top çıkaran yerli kaleci olmayı da başardı.

        "AY-YILDIZ BOYNUMUZUN BORCU"

        Başakşehir’in başarılı file bekçisi Volkan Babacan, karşılaşmanın ardından Avrupa’ya katılma yolunda çok önemli bir 3 puan kazandıklarını söyledi. 27 yaşındaki kaleci, A Milli Takım’la ilgili sorulan soruya ise şu yanıtı verdi: “Milli takım bir görev. Bu görevi şimdilik ben yürütüyorum. Bu ülkemize boynumuzun borcu. Ben çalışmalarıma devam ediyorum, oldum demiyorum. Belki hatalı goller de yiyeceğim, ama hem ülkeme, hem de kulübüme katkı sağlamak için çalışmayı bırakmayacağım.”

        "NEDEN MİLLİ TAKIM KALECİSİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

        Volkan Babacan’ın müthiş performansına teknik direktör Abdullah Avcı ve Başakşehir’in iki golüne imza atan Edin Visca da şapka çıkardı. Avcı, “İlk yarı Volkan çok devrede değildi ama ikinci yarı itibariyle penaltı ve ondan sonra da net iki kurtarışıyla bizim sahada ayakta kalmamızı sağladı. Bu, hem bizim hem de milli takım için başarılı bir durum” derken, Bosna Milli Takımı’nın formasını giyen Edin Visca da “Volkan Babacan bugün neden Türk Milli Takımı’nın birinci kalecisi olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ