Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 1 (MAÇ SONUCU) - Rams Başakşehir Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TORKU MEDIPOL BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Fenerbahçe, Başakşehir'e konuk oldu. Fatih Terim Stadı'nda şampiyonluk düğümü çözüldü...

        Ev sahibi, 60 ve 65'te attığı gollerle 2-0 öne geçti. 77'de Robin van Persie penaltı atışından yararlanamadı. Mehmet Topal, 80. dakikada farkı 1'e indirdi. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 2-1 sona erdi.

        Kanarya bu sonuçla şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. 70 puanda kalan Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde kaldı.

        Siyah-beyazlılar, son 2 haftada 1 puan kazanırsa, Fenerbahçe'nin maçlarını beklemeksizin şampiyonluğunu ilan edecek.

        Başakşehir ise bu sonuçla puanını 53 yaparak 4. sıradaki yerini korudu.

        BAŞAKŞEHİR: 2 - FENERBAHÇE: 1

        STAT:Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER:Fırat Aydınus, Hakan Yemişken, Yusuf Bozdoğan

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR:Volkan Babacan, Bekir İrtegün (Dk. 90+1 Cenk Ahmet Alkılıç), Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Visca, Emre Belözoğlu (Dk. 59 Hakan Özmert), Mahmut Tekdemir, Doka, Mossoro (Dk. 81 Napoleoni), Mehmet Batdal

        FENERBAHÇE:Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer (Dk. 68 Ozan Tufan), Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 63 Fernandao), Nani, Volkan Şen, Van Persie

        GOLLER:Dk. 60 ve 65 Visca (Medipol Başakşehir), Dk. 80 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR:Dk. 27 Volkan Şen, Dk. 34 Alper Potuk, Dk. 77 Ozan Tufan (Fenerbahçe), Dk. 29 Mahmut Tekdemir, Dk. 75 Ferhat Öztorun (Medipol Başakşehir)

        MAÇTAN POZİSYONLAR (İLK YARI)

        4. dakikada Visca'nın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Mossoro, ceza alanı içinde tekrar Visca'yı gördü. Bu oyuncunun, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı son anda De Souza, uzaklaştırdı.

        15. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşu kullanan Alves'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        33. dakikada Mehmet Topal'ın uzak mesafeden yerden şutunda, kaleci Volkan Babacan topu kontrol etti.

        MAÇTAN POZİSYONLAR (İKİNCİ YARI)

        52. dakikada Visca'nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı güçlükle uzaklaştırdı.

        60. dakikada Alves'in hatalı pasında Hasan Ali Kaldırım'dan önce topu alan Visca, ceza alanı önünden meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        63. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan kullandığı taç atışında ceza alanı içinde Alves'in aşırttığı topu Fernandao kafayla kaleye doldurdu ancak kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı son anda çeldi. Medipol Başakşehir savunması daha sonra topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

        65. dakikada Medipol Başakşehir, ikinci yarının en etkili ismi Visca ile farkı 2'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin beraberlik için yüklendiği bu bölümde ev sahibi takımın ani atağında soldan rakip yarı alanına ilerleyen Doka, meşin yuvarlağı boş pozisyondaki Visca'ya verdi. Bu oyuncu sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

        70. dakikada Fernandao'nun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda Yalçın Ayhan'dan önce topu alan Van Persie, kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı oyuncunun şutunda, Volkan meşin yuvarlağı başarılı bir şekilde uzaklaştırdı.

        75. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topa hamle yapan Fernandao, Ferhan Öztorun'un hamlesiyle yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

        76. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie'nin vuruşunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

        79. dakikada Volkan Şen'in ceza alanı önünde sert şutunda, kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.

        80. dakikada Nani'nin soldan kullandığı korner atışında arka direkteki Mehmet Topal, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-1

        90. dakikada Nani'nin sol çaprazdan ortasında arka direkte topla buluşan Fernandao'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Daha sonra savunma topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

        TOPAL İLK GOLÜNÜ ATTI

        Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, bu sezon ilk Süper Lig golünü attı.Süper Lig'de 200. maçına çıkan Mehmet, 80. dakikada takımının ilk golünü kaydetti. Mehmet, Süper Lig'deki toplam gol sayısını ise 11'e yükseltti.

        ALVES'İN HATASI GOLÜ GETİRDİ

        Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Bruno Alves'in hatası sonucu Medipol Başakşehir'in ilk golü geldi.Maçın 60. dakikasında savunmadan çıkarken Alves'in hatalı pası sonucu topu Edin Visca kazandı. Hasan Ali Kaldırım'ın müdahalesine rağmen topu alan Visca, Alves'in hatasını değerlendirerek topu filelere gönderdi.

        FENERBAHÇE'NİN PENALTI İTİRAZI

        Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçeli futbolcular, Volkan Şen'in yerde kaldığı bir pozisyonunda hakem Fırat Aydınus'tan penaltı bekledi.Ceza sahasında yerde kalan Volkan'ın pozisyonunda hakem Aydınus, ilave yardımcı hakemin de onayını alarak devam kararı verdi. Bunun üzerine başta Volkan olmak üzere sarı-lacivertli futbolcular, Aydınus'a itiraz etti.İtirazlar devre arasında da devam etti. Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile Volkan Şen, maçın 4. hakemi Bülent Gökçü'ye pozisyonun penaltı olduğunu anlattı. Daha sonra Volkan içeri girerken, Çetinkaya itirazlarını Aydınus'un yanına giderek sürdürdü.

        MAHMUT TEKDEMİR CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Lacivert-turunculuların tecrübeli futbolcusu Mahmut Tekdemir, Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.Mahmut, maçın 29. dakikasında Alper Potuk'a yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü. Bu sezon 12. kez sarı kart gören ve 3. defa cezalı duruma düşen 28 yaşındaki futbolcu, gelecek hafta Eskişehirspor deplasmanında forma giyemeyecek.

        VISCA'DAN 16. GOL

        Medipol Başakşehir'in Bosna Hersekli futbolcusu Edin Visca, gollerine Fenerbahçe karşısında da devam etti.Bu sezon gösterdiği performansla takımının en etkili ismi olan kanat oyuncusu, golcü kimliğiyle ön plana çıktı. Medipol Başakşehir'in lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olan Visca, gol sayısını 16'ya yükseltti.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Karşılaşmaya iki takımın taraftarları da fazla ilgi göstermedi.Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın bir kale arkasında hiç taraftar yer almazken tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan kale arkası tribününü dolduramadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ