Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor: 0 - Beşiktaş: 1 (MAÇ SONUCU) - Çaykur Rizespor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ÇAYKUR RİZESPOR - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Maça birçok as oyuncusundan yoksun çıkan siyah-beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısında zorlandı. İkinci yarının başında Quaresma ve Aboubakar'ın oyuna dahil olmasıyla kontrolü eline alan Beşiktaş, girdiği birçok gol girişiminden faydalanamadı. Oyuna 75'tegiren Adriano 90+3'te attığı muhteşem golle 3 puanı Beşiktaş'a getirdi.

        Bu sonuçlaKara Kartal puanını 14'e yükseltti. Çaykur Rizespor ise 4 puanda kaldı.

        ÇAYKUR RİZESPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Çaykur Didi

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Ümit Kurt, Dhurgham İsmail, Petrucci, Saadane, Ahmet İlhan Özek (Dk. 62 Kweuke), Janster, Emrah Başsan (Dk. 86 Atiemwen), Oğulcan Çağlayan (Dk. 90+2 Özgür Çek)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Tosic, Marcelo, Caner Erkin, Necip Uysal (Dk. 75 Adriano), Hutchinson, Tolgay Arslan, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 46 Aboubakar), Olcay Şahan (Dk. 46 Quaresma), Cenk Tosun

        GOL: Dk. 90+3 Adriano (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 12 Ahmet İlhan Özek (Çaykur Rizespor), (devre arasında) Tolgay Arslan, Dk. 49 Marcelo, Dk. 84 Quaresma, Dk. 90+3 Adriano (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        11. dakikada Caner Erkin'in sağ taraftan kullandığı serbest atışta, kaleci Diallo, topun sahibi oldu.

        32. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştıramadığı top Hutchinson'un önünde kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden etkisiz vuruşunda top kaleci Diallo'da kaldı.

        36. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Ahmet İlhan Özek'in sert şutunda top yandan auta gitti.

        40. dakikada Cenk Tosun'un sağdan ortasında, yakın mesafede Ömer Şişmanoğlu, kötü bir vuruşla topu yandan auta gönderdi.

        Maçın bitiş düdüğünün ardından Tolgay Arslan, hakem Cüneyt Çakır'a bir pozisyon nedeniyle koşarak tepki gösterince sarı kart gördü.

        Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikada Caner'in soldan ortasında altı pas içinde uygun durumda Aboubakar, kötü bir vuruşla topu direğin yanından auta gönderdi.

        57. dakikada Tolgay Arslan'ın pasında ceza alanı yayının hemen gerisinde topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda, yerden seken meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

        59. dakikada Necip Uysal'ın ara pasında soldan ceza alanına giren Tolgay Arslan'ın kaleye doğru gönderdiği top arka direkteki Aboubakar'ın önünden auta gitti.

        64. dakikada soldan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Necip Uysal'ın şutunda top yandan auta çıktı.

        72. dakikada soldan son çizgiye inen Emrah Başsan'ın ceza alanı içinde çıkardığı içeriye çevirmek istediği top Marcelo'nun eline çarptı. Çaykur Rizesporlu futbolcular ve teknik heyet penaltı kararı beklerken maçın hakemi Cüneyt Çakır, devam kararı verdi.

        90+2. dakikada Tosic'in sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Marcelo'nun kafa vuruşunda, Oboabona'ya çarpan top kornere gitti.

        90+3. dakikada Beşiktaş öne geçi. Ceza yayının gerisinde topla buluşan Adriano'nun sert ve düzgün şutunda kaleci Diallo'yu geçen meşin yuvarlak sol üst köşeden ağlarla buluştu: 0-1

        Karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

        *590 pas yapan Beşiktaş, 2014-15 sezonu başından bu yana Süper Lig'de bir maçta en fazla isabetli pas atan takım oldu.

        *Şenol Güneş, teknik direktör olarak Çaykur Rizespor’a karşı hiç Süper Lig maçı kaybetmedi.

        *Beşiktaş, Süper Lig'de Ç.Rizespor ile oynadığı son 4 maçı kazandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynanan maçın ilk 11'ine göre 4 oyuncu değişikliğine gitti.Dinamo Kiev maçında 11'de yer alan Talisca sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken teknik direktör Şenol Güneş, Quaresma, Aboubakar ve Adriano'yu yedek kulübesinde oturttu.Siyah-beyazlılarda bu futbolcuların yerine Necip Uysal, Ömer Şişmanoğlu, Olcan Şahan ve Cenk Tosun, 11'de forma giyme şansı buldu.Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Talisca'nın yanı sıra Gökhan Gönül, Gökhan İnler ve Oğuzhan Özyakup, Rize deplasmanında yer almadı.

        KALE YİNE FABRICIO'NUN

        Beşiktaş'ın kalesinde son maçlarda olduğu gibi Fabricio Agosto Ramirez görev aldı.Benfica maçında ilk 11'de şans bulan Tolga Zengin, Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Dinamo Kiev maçının ardından Rize deplasmanında da kalede yer almadı.

        NECİP UYSAL KAPTAN OLARAK DÖNDÜ

        Siyah-beyazlı ekipte Necip Uysal, 5 maç sonra 11'e kaptan olarak döndü.Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve Kardemir Karabükspor karşılaşmasında cezası nedeniyle oynamayan Necip, Benfica, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Dinoma Kiev maçlarından sonra Rize'de forma hasretini sonlandırdı.Ligde en son Galatasaray ile oynanılan derbi maçta ilk 11'de forma giyen ardından Dinamo Kiev maçında ise yedek kulübesinde oturan Olcay Şahan da formasına kavuşan bir başka isim oldu.

        ÖMER, 2 HAFTA SONRA

        Beşiktaş'ta Ömer Şişmanoğlu, ligde 2 hafta aradan sonra ilk 11'de görev yaptı.En son ligin 3. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında sahaya çıkan ve bir gol kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, Çaykur Rizespor maçında sağ kanatta görev yaptı.

        ÇAYKUR RİZESPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, geçen hafta 2-1 mağlup oldukları Kayserispor maçının 11'ine göre 2 değişiklik yaptı.Yeşil-mavili takımda Robin Yalçın'ın yerine Ahmet İlhan Özek, Atiemwen'in yerine ise Oğulcan Çağlayan ilk 11'de forma giydi.

        DARBE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

        Çaykur Rizespor Kulübü tarafından ilk kez hazırlanan maç günü kitapçığında 15 Temmuz şehitleri unutulmadı. Kitapçıkta, darbe girişimi sırasında şehit olan 12 Rizeli vatandaşın fotoğrafları ve isimleri yer aldı.Kitapçıkta, "Tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz." ifadesine de yer verildi.

        BEŞİKTAŞ TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

        Beşiktaş taraftarı, Rize'de oynanan karşılaşmada kendilerine ayrılan misafir tribünün tamamını doldurdu. Kale arkasında yaklaşık bin 300 kadar siyah-beyazlı taraftar, takımlarını Rize deplasmanında yalnız bırakmadı.Çaykur Rizespor taraftarları ise maça fazla ilgili göstermedi. Yaklaşık 4 bin dolayında yeşil-mavili taraftar, maçı izlerken tribünde geniş boşluklar gözlendi.Çaykur Rizesporlu futbolcular Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Her gün 10 bin adım' yazılı pankart ile sahaya çıktı.

        ORMAN VE KALKAVAN BİRLİKTE İZLEDİ

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile birlikte karşılaşmayı protokol tribünden izledi.Orman, maç öncesi de Artvin Hopaspor Kulübünü ziyaret ederek başkan Nedim Koyuncu ile görüştü.

        BEŞİKTAŞ'A KARŞI 11 MAÇTIR KAZANAMIYORLAR

        Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı Süper Lig'de oynadığı 11 maçtır yenemiyor. Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 17 Şubat 2006 tarihinde İstanbul'da 1-0'lık sonuçla alan yeşil-mavili ekip, daha sonraki 11 maçtan 7'sini kaybetti, 4'ünde ise berabere kaldı.

        RİZESPOR 3 MAÇTIR YENİLİYOR

        Çaykur Rizespor, ligde art arda 3. yenilgisini aldı. Ligin 3. haftasında Akhisar Belediyespor'u sahasında 1-0 mağlup eden yeşil-mavililer, daha sonra Galatasaray'a 2-0, Kayserispor'a 2-1 mağlup olmuştu. Karadeniz ekibi, 4 puanda kalırken ligde 16. sırada yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ