Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Paşa Özdeş ile yükselişte - Futbol Haberleri

        Çalımbay yönetiminde çıktığı ilk 3 haftada 1 puan toplayan lacivert-beyazlılar, tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırmış ve yerine Kemal Özdeş'i takımın başına getirmişti.

        Ligin son haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup eden Kasımpaşa, teknik direktör Kemal Özdeş yönetiminde çıktığı son 5 resmi karşılaşmadan ise 4 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

        Kasımpaşa, Kemal Özdeş ile çıktığı ilk karşılaşmada sahasında Fenerbahçe'ye 5-1 yenilirken, deplasmanda Bursaspor'a 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu iki karşılaşmanın ardından yükselişe geçen ve çıktığı ilk 4 karşılaşmada kalesinde 11 gol gören Kasımpaşa, ardından oynadığı 5 mücadelede ise 4 gole izin verdi.

        Oynadığı son 4 mücadelede sadece Gaziantepspor ile berabere kalan lacivert-beyazlılar, sırasıyla Kayserispor, Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarını kazanarak 4 karşılaşmada 10 puan topladı.

        Kasımpaşa ayrıca Kemal Özdeş yönetiminde oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kahramanmaraşspor'u 2-0 yenerek tarihinde ilk kez grup aşamasına yükseldi.

        Lacivert-beyazlılar, Türk oyunculardan 7 gol ve 9 puan katkısı aldı. İlk 9 haftada 10 gol atan İstanbul temsilcisinin 7 golünü Türk futbolcular kaydetti. Kasımpaşa'da, Adem Büyük'ün 3, Batuhan Altıntaş, Veysel Sarı, Tunay Torun ve Turgut Doğan Şahin'in birer golü bulunuyor.

        BİLGİN: "HEDEFİMİZ İLK 5 SIRAYA YAKLAŞABİLMEK"

        Kasımpaşa Kulübü Sportif Direktörü Nursal Bilgin, teknik direktör Kemal Özdeş'in takımın başına gelmesinin bütün vizyonlarının tutmasını sağladığını söyledi.

        Bu vizyonun içerisinde fair-play çerçevesinde iyi futbol oynayan bir takım olduğunu dile getiren Bilgin, "Kemal Özdeş'in çok güzel bir özelliği var. Kendisi, milli takımların altyapılarında görev yapmış bir isim. Yerli oyuncuların bazılarını milli takımlardan tanıyordu ve bu oyuncuları nerelerde kullanacağını çok iyi biliyordu. Teknik direktörümüz, futbolcuları doğru yerde kullanınca goller geldi. Elbette bu yabancı futbolculardan gol gelmeyecek demek değil." ifadelerini kullandı.

        Bilgin, Kemal Özdeş'in yavaş yavaş yabancı futbolcuları da tanıdığını ve onların da katılımıyla çok daha güçlü bir takım haline geleceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Kemal Özdeş, takımı önce çok iyi bildiği futbolculardan oluşturdu ve başarı geldi diye düşünüyorum. Teknik direktörün daha çok tanıdığı oyunculara sorumluluk vermesi çıkış yapmamıza neden olmuştur. Yavaş yavaş diğerlerini de tanıyarak onlara da sorumluluk verecektir. Biz zaten sene başında iyi bir takım kurduk. Biz vizyon, bakış açısı ve kan değişimi oldu. Bu sonuçlara da iyi yansıdı. Her zaman aşı tutacaktır diye bir şey yok. Bu aşı çok iyi tuttu ve inanıyoruz çok daha iyi yerlere geleceğiz. Bu yıl hedefimiz ilk 5 sıraya yaklaşabilmek. Seneye ise mutlaka ilk 5 içerisinde olmalıyız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ