Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Mesutlar Mehmetler'e karşı! - Futbol Haberleri

        U 17 Milli Takımımızın rakibi Almanya’da Türk kökenli tam 9 oyuncu var.

        Hürriyet gazetesinin haberine göre; Mesut Özil’in kazandığı başarının ardından Alman milli takımlarındaki Türk oyuncu sayısı her geçen gün artıyor. Bunun en çarpıcı örneği, Alman 17 Yaş Altı Milli Takımı. Panzerler’in gelecek için en büyük ümidini oluşturan kadroda düzenli olarak yer alan tam 7 Türk genci var. Bunlara aralıklı olarak çağrılan 2 Türk daha eklendi mi gurbetçi sayısı 9’a kadar çıkıyor.

        Çoğunluğu Türkler!

        Ağırlıklı olarak Türklerden oluşan Alman U 17 Milli Takımı, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası Elit Turu 4. Grup’ta İsviçre ve Ukrayna ile birlikte rakipleri arasında da yer alıyor. 24-29 Mart tarihleri arasında yine Almanya’da oynanacak grup maçlarında bir başka rakibimiz olan İsviçre’de de 3 Türk forma giyiyor. Bu durum milli takımımızın hem Almanya hem de İsviçre ile oynayacağı karşılaşmalara ayrı bir renk getirecek.

        Takımın yıldızları

        Üstelik Alman U 17 Milli Takımı’nın kaptanlığını Emre Can yapıyor. Eintracht Frankfurt’tan Bayern Münih’e giden genç oyuncu şu ana kadar 9 maçta forma giyerken 2 de gol atmış. Bayer Leverkusen’da forma giyen Samed Yeşil de 8 maçta 7 golü ile takımın en önemli oyuncularından biri görünümünde. İsviçre forması giyen ve babası Türk annesi Kosovalı olan Endoğan Adili ise, daha 15 yaşında fileleri havalandırarak, İsviçre Ligi’nin en genç golcüsü unvanını aldı.

        ALMANYA’DAKİ TÜRKLER

        Koray Günther Schalke 7/1 Savunma

        Levent Ayçiçek W.Bremen 9/4 Savunma

        Emre Can B. Münih 9/2 Savunma

        Kadir Gökyar Schalke 6/0 Savunma

        Okan Aydın Leverkusen 7/0 Hücum

        Samed Yeşil Leverkusen 8/7 Hücum

        İlkay Durmuş Hoffenheim -/- Savunma

        Koray Kaçinoğlu Duisburg 5/0 Orta Saha

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ