Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Futbolcular aç kaldı! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Yaşanan ekonomik krizden dolayı alacaklarını alamayan Diyarbakırspor Kulübünün 35 çalışanı iş bıraktıkları için futbolcular aç kaldı. Son kez çalışanlarla konuşan Kayyum atanan Muhittin Ateş, çalışanların geri atmamamsıyla maça kesin çıkmayacaklarını söyledi. Bu alınan kararla Diyarbakırspor'un ligin bitimine 6 hafta kala ligden çekileceğini gündeme getirdi. Ateş, "Diyarbakırspor ligden çekilmeli" dedi

        Devlet desteği ile 2009-2010 sezonunda Süper Lige çıkan Diyarbakırspor aynı yıl bir alt lige düştü. Bank Asya 1. Ligine şampiyon hedefi ile başlayan Yeşil-kırmızılı ekip ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler geçirdi. Ligin ilk yarısında alacaklarını alamayan futbolcuların takımı terk etmesi üzerine Çetin Sümer başkanlığındaki yönetim istifa etti. Yapılan 3 kongrede takıma başkan bulanamayınca Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla takım kayyuma devredildi. Genç futbolcumlar ile lige devam eden Diyarbakırspor 26 maçta 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 18 mağlubiyet aldı. (Ankaraspor ligden düşürüldüğü için bu takımla maçlar oynanmamıştı). Tüm sıkıntılara rağmen çalışanların iş bırakmasıyla kulüpte yemek çıkmıyor. Bu yaşananlarla beraber Diyarbakırspor ligden çekiliyor mu? Sorularını akla getirdi.

        "DİYARBAKIRSPOR LİGDEN ÇEKİLMELİ"

        Çalışanların kulübe ihanet ettiğini söyleyen Kayyum atanan Muhittin Ateş, "Çalışanların alacakları olduğunu biliyoruz. Hiçbir gelirimiz olmadığı için ödeme yapamadık. Bugüne kadar hiç kimsenin alacağı bu takımda kalmadı. Eylemi neden bugün yaptılar. Bugüne kadar neredeydin, neden böyle bir karar almadı ki? Bugün bu karara rağmen alacakları alamayacağını bilerek böyle yola başvurdu. Onuru olmayan utanmayan kişiler bunu yapar. Kulüp büyük bir zarar görmüştür. Biz tüm zorluklara rağmen takımı maça çıkarırken oların yaptığı eylemden dolayı, idman yapılmadı, kulüpte yemek çıkmıyor, futbolcular aç kaldı, formalar yıkanmadı, şoförümüz yok, masörümüz yok. Son bir kez konuştum ama geri adım atmadılar. Bende bu şekilde bu takımı maça çıkaramam, masör olmadan, sağlık ekibi olmadan, bir takımı büyük cezalar gelmesi demektir Zaten hepsi genç onların sağlığıyla oynayamam bundan dolayı Pazar günkü maça çıkmayacağız. Bana göre bu saatten sonrada takımın ligden çekilmelidir. Ama ben bunu yapmayacağım. Kamuoyunun tepkisi çekmek istemiyorum. Çünkü ligin bitimine 6 hafta kala bunu bilinçli yaptığımızı söylerler. Ancak ben görevimi bırakabilirim. elimeden başka birşey gelmez" dedi.

        "TOPLAM BORÇ 26 MİLYON TL"

        Ateş, Diyarbakırspor'un yeni temliklerle beraber borcunun yaklaşık olarak 26 milyon TL ulaştığını söyledi. Böyle devam etmesi durumunda Diyarbakırspor diye bir kulüp kalmaz.

        "PAZARTESİ GÜNÜ GÖREVİNİ BIRAKIYOR"

        Diyarbakırspor yönetimine talip çıkmadığı için, mahkeme dilekçe vererek kayyum heyeti olmak isteyen Muhhittin Ateş kulüpteki çalışanların iş bırakmasından dolayı, takımın maça çıkmayacağı için Pazartesi günü dilekçe verip, görevi bırakacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ