Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor "Bursa'ya ağır ceza verilmeli" - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor Teknik sorumlusu Kemal Zeydan Bursaspor'un ağır ceza alması gerektiğini ifade ederek, "Verilecek ceza tüm takımlara ders olacak şekilde olmalı" dedi.

        Bank Asya 1'inci Ligde küme düşen Diyarbakırspor'da Bursaspor karşı büyük bir olan tepki dinmiyor. 2009-2010 sezonunda Bursaspor maçında Diyarbakır'da yaşanan olaylardan büyük cezalar alan Diyarbakırspor Bursaspor'un çıkardığı olaylardan dolayı Türk futboluna büyük yaralar açtığını söylüyor.

        "AĞIR BİR CEZA VERİLMELİ"

        Bursaspor'un en ağır ceza alması gerektiğini söyleyen Diyarbakırspor teknik sorumlusu Kemal Zeydan, "Bursaspor'un kendi sahasında başlattığı ve Diyarbakır'a sıçrattığı olaylar Diyarbakırspor'a ağır bir yara verdi. Ama yinede kendi sahasında taraftarının çıkardığı olaylardan dolayı küçük para cezalarıyla atlatıldı ve verilen cezalar onun için hediye gibi geldi. Ancak Diyarbakırspor İki sezon üst üste ligden düştü. Bunun bir sorumlusu da Bursaspor'dur. Ama yaptıklardan bir ders çıkarmamış. Süper Ligde yine aynı olayları çıkarıp ligi karıştırmaya çalışıyor. Ancak kimse onlara dur demiyor. TFF sessizliğini koruyor. Olayları örtbas edilip küçük para cezaları vermeye çalışıyor. Artık birileri sessizliğini bozmalı takımdan, yöneticisine, teknik heyetine ağır bir ceza vermeli. Verilecek ceza diğer takımlara bir ders olacak şekilde olmalıdır: Gerekkirse ligden düşürülmelidir" dedi.

        "KENDİLERİNİ SUÇLU GÖRMÜYORLAR"

        Zeydan, "Bursasporlu yöneticiler, teknik heyet tüm bu yaşanlara karşı kendilerini suçlamıyorlar. Kendilerini suçsuzmuş gibi gösteriyor. Onlar Türk futboluna en kötü günlerinden biri yaşattılar ve yaşatmaya devam ediyor. Arkaları kuvvetli olduğu için, ceza almayacaklarını bildikleri için suçsuzluğu üzerlerinden atmaya çalışıyor. Kendilerini suçlu görmüyor" dedi.

        DİYARBAKIRSPOR LİGE VEDA EDİYOR

        Zeydan, "Diyarbakırspor Bank Asya liginde son maçına çıkacak. Genç takımdan oluşan futbolcularla son antrenmanlarımızı yapıyoruz. Bu hafta oynayacağımız Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla veda edeceğiz. Hepimiz çok üzgünüz. Bu takımı bu duruma düşürenler utansın" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ