Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor "Şampiyonlar Ligi'ne gittikleri için göbek attılar" - Trabzonspor Haberleri

        Ömer Çavuşoğlu'nun programdaki açıklamaları şöyle:

        -Bayraktar'ın bu işlerle ne kadar alakalı olduğunu biliyorum. Eğer açıp tapeleri okursanız kaç kere Bayraktar'ın kaç kere Faruk Özak'ın isminin geçtiğini görebilirsiniz. Tapelerde Trabzonspor yönetimi takip süreci devam ederken aralarında konuşuyorlar ve "Eğer Trabzon şampiyonluğu kaybederse AK Parti 20 bin oydan olur. Bu konuyu konuşalım" şeklinde konuşmaları var. Bu doğrudur yanlıştır bilemem. Erdoğan Bayraktar'ın kimliği önemli değil. Neticede bir bakan. Ancak o sözleri söylemesi sadece kendini bağlamaz; AK Parti hükümetini bağlar. "İnce ayar çalışma yapıyoruz" ne demek? Kupa bizim hakkımızdır lafını kabul ediyorum. Ama ince ince ayar yapıyoruz ne demektir? Bir hükümetin bakanının söylediği laflar hükümeti bağlar. O zaman AK Parti hükümeti Fenerbahçe'yi sıkıntıya sokmaya çalışıyor diye anlaşılır.

        -Trabzonspor'a "Pontusspor" dediği içinkendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da değinen Çavuşoğlu, "Suçluysak suçluyuzdur. Ancak Trabzon camiasını kandırmanıza gerek yok. Trabzonspor'un en azından 6 tane girişimi var. Ankara BŞB Başkanı'na Gabric'i teklif ediyorlar. "Ankaragücü dirensin Gabric'i vereceğiz" konuşmaları var. Hamdi Akın da bu konuşmalarda yer alıyor. Trabzon kendini kandırıyor.

        -Etik Kurulu geçici bir çalışma yaptı; savcının belgelerinden çalışma yaptılar.

        -Şike sahaya yansıyorsa kanıtlanır. Bunu CAS'ın hakimleri ve CAS'ta çalışmış Galatasaray'ınn eski avukatı da söylüyor. İlk olarak sahaya yansıması lazım ondan sonra şike var mı yok mu karar verilir.

        -Trabzon kupayı istiyor olabilir ama en iyi cevabı Milli Savunma Bakanı verdi. "Kupa istenmez, alınır" dedi.

        Erdoğan Bayraktar'ın sözü hükümeti bağlar. Biz kim? Hükümet. Konu da kupanın Trabzon'a verilmesi... Eğer böyleyse hükümet suç üstü yakalanmıştır. Eğer bu sözler kendisini bağlıyorsa Bayraktar görevden alınmalıdır. Fenerbahçe kongre üyesidir ve derhal bu üyelikten uzaklaştırılmalıdır. Hiçbir Fenerbahçeli Fenerbahçe'nin aleyhine ince ince ayar yapamaz.

        -Benim kulüplerin kavgasıyla işim olmaz. Lig süresince Trabzonsporlu başkan, yöneticiler ve milletvekilleri devamlı olarak kamera karşısında suç duyurusunda bulundular. Emre'nin telefonundaki mesaj nedeniyle Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettiler. Burada kesinlikle TS ve BJK'nin olayları gündeme getirilmedi. Etik Kurulu'nun eline tapeler verilmemişti. Şayet Fener şike yaptıysa zaten küme düşsün diyorum. Ama yapmadan bu durum belli olmadan bu beyanatlara karşıyım. İnsanı üzen budur.

        -Fenerbahçe sıkıntıya düştü, dayak yedi. İnsan yere düşen kişinin arkasını sıvazlar, bundan mutluluk duymaz. Maalesef Trabzonlular bu durumdam mutluluk duydular. Şampiyonlar Ligi'ne gittikleri için göbek attılar.

        -Fransa'da örnek bir olay yaşandı. PSG 2. Marsilya 1. sırada ligi bitirdi. Ancak Marsilyayı şike nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne yollamadılar. Ama PSG ne kupa almış ne de Şampiyonlar Ligi'ne gitmiş.

        -Erdoğan bayraktar için son olarak şunu söylüyorum. Bu açıklamaları Erdoğan Bayraktar'ın kendisini bağlamaz, hükümeti bağlar.

        Trabzonspor eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının satırbaşları ise şöyle:

        -Bu söz Bakan dışında kimseyi bağlamaz. Bu süreçle ne kadar alakalı olduğunu bilmiyorum. Sayın Bakan'ı sadece siyasi kimliğiyle tanırım. Trabzonspor'un istediği sadece temiz futbol. Biz kupanın bizim hakkımız olduğunu görüyoruz. TFF'yi yöneten Aydınlar en az 3 kere, "ben karar vermeyeceğim. Etik kurulu raporuna uyacağım" dedi.

        -Sayın Çavuşoğlu ile ilgili Pontusspor sözü nedeniyle suç duyurusu var. Ben Trabzonspor taraftarı olarak Fenerbahçe taraftarıyla yan yana maç izleme taraftarıyım. Bu sürece katkı sağlamak istiyorsak, olaylara sloganla yaklaşmamalıyız.

        -Trabzonspor değil hangi takım olursa olsun futbolu saha dışına taşıyorsa, biz bunun karşısındayız. Bugün gelinen noktada Trabzonspor haklılığını ispat etmiştir.

        -Sayın Çavuşoğlu bu konuyu Fenerbahçe-Trabzonspor kavgasına dönüştürüyor. Bizim kavgamız temiz futbol kavgasıdır. Türkiye'de şike yapan kim varsa küme düşsün. Eğer biz güzel mesajlar verirsek futbol yeniden izlenir duruma gelir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ