Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig kürşad tüzmen, platini, Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız - Futbol Haberleri

        "Platini ile konuştum, "Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi" cümleleriyle bugün gündemin başköşesine oturan eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Birgün'e konuk oldu ve Simge Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtladı.

        TFF seçimlerindeki adaylığı süresinde Platini ile görüştüğünü ifade eden Tüzmen, bugüne damga vuran sözlerin de bu süreçte kendisine söylendiğini belirtti.

        Diplomatik yollarla bu işin çözülmesi halinde, bunu yapan insanları tebrik edeceğini belirten Tüzmen, "Ancak biz Avrupada maç yapamayacağız. Biz kendi mahallemizin arka sokağında kendi aramızda maç yapalım" dedi.

        Kürşad Tüzmen'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

        "Biliyorsunuz ben seçimlerde adaydım. Bu süreçte görüşmüştürm Platini ile ve o dönemde de bunu dile getrmiştim. Platini "Takımları düşürmezseniz avrupa olmaz" dedi.

        Tavuskuşu Sevenler Derneği bile TFF'den daha düzgün kararlar alıyor.

        Ben adaylık süresince beş ay boyunca sayın Başbakan'a telefon ettim. Bu konudaki görüşünü almak için. Ulaşamadım. Hastaneden yeni çıkmış ve nekahat dönemindeydi. Daha sonra Spor bakanımız Suat Kılıç'ı aradım. "Sizin bu konuda bir kararınız var mı" diye sordum. Çünkü arkadan itiliyorum, giricem bu şin içine ayrıca futbol benim bilmediğim bir saha değil.

        Platini benim arkadaşımdır. O da eski bir milli sporcudur, ben de eski bir milli sporcuyum.

        Biz naptık? İçerideki sıkıntıklarımızı dışarıda halletmeye çalıştık. Aynı AİHM'e başvurmak gibi. Basiretli insanlar aile içinde çözerler bu işi.

        Biz Avrupada maç yapamayacağız. Biz kendi mahallemizin arka sokağında kendi aramızda maç yapalım.

        Diplomatik yollarla bu iş halledilirse, Türkiye ceza almazsa ben bunu yapan insanları tebrik ederim. Ululslararası alanda yapılan anlaşmalar kolay iş değildir. Avrupa2da oynayacağım diyorsun Avrupanın kurallarına uymuyorsun."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ