Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Marsel İlhan, “Artık özgüvenim var. Kazanmam sürpriz değil. 3. turu da gözüme kestirdim” dedi - Tenis Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Murat AĞCA

        Tenis dünyasının en prestijli turnuvası Wimbledon’a bu yıl ana tablodan katılan ve ilk turda 2013 yarı finalisti Jerzy Janowicz’i eleyen milli raket Marsel İlhan, hem performans, hem de özgüven açısından kendisini herkesle oynayabilecek düzeyde hazır gördüğünü söyledi. Londra’da 2011 yılında yenildiği Janowicz karşısında rövanşı 4 yıl sonra alan 28 yaşındaki İlhan, dünya tenisinin her kademesinde raket salladığını ve artık kendisine güvendiğini söyledi. 2010’dan bu yana katıldığı grand slam turnuvalarının dördünde de tur geçmeyi başaran milli tenisçi, “Djokovic ve Nadal dahil her seviyeden tenisçiye karşı oynadım. Korta çıktığımda artık bacaklarım titremiyor. Wimbledon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Bunun da meyvesini alıyorum. Janowicz iyi servis atan bir oyuncuydu. Ben de iyi servis karşıladım. İlk sette tie-break’i alınca moralim yükseldi. Aslında 3 sette de kazanabilirdim” diye konuştu.

        ANDERSON’LA BUGÜN 17.00’DE

        Janowicz karşısında ‘birkaç oyundan fazla alamaz’ iddialarını boşa çıkaran ve rakibini 4 sette mağlup eden İlhan, bu galibiyetle ATP dünya klasmanında 70’li sıralara kadar tırmanacak ve tarihte en yüksek sıraya çıkan Türk tenisçi unvanını geliştirecek. 2. turda bugün saat 17.00’de karşılaşacağı 14 numaralı seribaşı Kevin Anderson’ı da yenebilecek güçte olduğunu söyleyen İlhan, “Uzun boylu ve iyi servis atıyor. Benzer bir taktikle oynayacağım. Kaybedecek bir şeyim yok. Kazanırsam sürpriz olmaz” dedi. Kariyerinde G.Afrikalı Anderson ile bir kez karşılaşan milli raket, 2009’da yine Londra’daki maçı 7-5, 6-3 kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ