Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika: Terör örgütü DEAŞ Ebu Kemal'in yarısını geri aldı!

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi,dün Suriye rejim ordusu tarafından kontrol altına alınan Ebu Kemal'in yarısının kontrolü tekrar terör örgütüDEAŞ'ageçtiğini belirtti.

        Suriyerejimordusu, terör örgütüDEAŞ'ınson kalesi olarak nitelenen EbuKemal'iele geçirdiğini açıklamıştı.

        REKLAM

        Bugün deEbu Kemal'de terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin yakalanmak üzere olduğu açıklandı.

        Suriye'nin doğusunda Irak'ın Suriye sınırında Fırat nehri kenarının her iki tarafında yer alanEbuKemalkasabası terör örgütü DEAŞ militanlarının son kalesi olarak niteleniyor.

        Harita

        Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinin Merkede beldesinden ve Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bukemal ilçesinden çekildi. Örgütün Suriye'de elinde tuttuğu en güçlü bölgeler, terör örgütü PKK/PYD ve Beşşar Esed rejiminin eline geçmiş oldu.

        REKLAM

        Haseke ve Deyrizor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, terör örgütü DEAŞ Suriye'nin kuzeydoğusunda, büyük kısmını PKK/PYD'nin işgal ettiği Haseke'deki son kalesi Merkede'den çatışmadan çekildi. Böylece Haseke'nin tamamına yakını PKK/PYD'nin kontrolüne girmiş oldu.

        Geçtiğimiz hafta Irak kuvvetleri, Anbar bölgesinde terör örgütü DEAŞ'in elindeki son kale olan Kaim'e düzenlediği saldırı sonucu ülkenin batısındaki Kaim şehrinin merkezini ele geçirdiğini açıklamıştı.

        Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçtiğimiz günlerde terör örgütüDEAŞ'tan kurtarılan Enbar iline bağlı Kaim ilçesi ile Husaybe Sınır Kapısı'na Irak bayrağı asmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ