Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifinin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla başlattığı 3 günlük oturma eylemi sona erdi.

        Atatürk Alanı'ndaki İskenderpaşa Camisi önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, ellerinde Türkiye, Filistin bayrakları ve dövizlerle 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'ndan Maraş Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önüne kadar yürüdü.

        Bankanın merdivenlerinde bir süre oturan grup, önlerine çocuk ayakkabıları ve oyuncaklar koyarak Filistin'de ölen çocukları andı, ardından dua etti.

        Grup adına açıklama yapan Kadriye Boran, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

        Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını belirten Boran, "Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı." diye konuştu.

        Boran, Filistin'den her geçen dakika acı haberlerin geldiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir 3 çocuk katlederek Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor. Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Gazze şeridine uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz."

        Filistinli kadın ve çocukların yanında olduklarını göstermek için 3 günden beri oturma eylemi düzenlediklerini anımsatan Boran, "3 günden beri buradayız, meydanlardayız. Bundan sonra vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye, onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler