Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli'de 'Gri liste'de bulunan terörist yaralı olarak böyle ele geçirildi!

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, komando ve Jandarma Özel Harekat birliklerince Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda yaralı olarak ele geçirilen ve İçişleri Bakanlığının 'terörden arananlar' listesinde gri kategoride yer alan "Sema" kod adlı Besna Kartal'ın güvenlik güçlerine teslim olma anları kameralara yansıdı.

        Güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülere göre, ismini sorduğu teröristten montunu çıkarmasını isteyen askerler, daha sonra teröristin yavaş yavaş kendilerine doğru gelmesini istiyor.

        Kamera kayıtlarında, jandarma birliklerinin bacağından yaralanan teröriste ilk müdahaleyi yaptıkları görülüyor. Askerlerin, yaralı teröriste su, yiyecek ve ilaç verdiği de görüntülerde yer alıyor.

        Güvenlik güçlerince Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında 2 Kasım'da yürütülen operasyonda, 9 terörist etkisiz hale getirilmişti.

        REKLAM

        TUNCELİ'DE TERÖR OPERASYONU

        Valilikten yapılan açıklamada, Tunceli'de teröristlerin bulunması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

        İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dereova kırsalında arama tarama faaliyeti yapıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Operasyonda harabe bir ev içerisinde RPG-7 roketatar, 4 RPG-7 anti-tank mühimmatı, bir anti-personel mühimmatı, 6 sevk fişeği, 2 el bombası, bir kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 5 şarjör ve 268 mühimmat, 150 biksi mühimmatı, 94 M-16 mühimmatı, 35 kilogram amonyum nitrat, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği ve çok sayıda örgütsel doküman ve yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ