Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Uçakta düşüş anında neler hissederiz?

        Yıl 1971... 17 yaşındaki Juliane Koepcke ailesiyle Peru’nun Lima kentinden Iquitos’a uçacaktı. Juliane gitmek istemiyordu çünkü mezuniyet partisini kaçıracaktı. Ayrıca uçmaktan öyle korkuyordu ki ancak annesi elini tutup yatıştırdığında katlanabiliyordu. Kalktıktan birkaç dakika sonra uçak bir fırtınaya girdi. Öyle şiddetli sallanıyorduk ki Juliane’in annesi de korkmaya başladı. Motora bir yıldırım isabet etmesiyle uçağın içi bembeyaz oldu. Sonra ne mi oldu? Juliane anlatsın: “Kontrolsüzce aşağı doğru düşüyordum, ancak uçağın içinde değildim! Uçaktan fırlamıştım. Rüzgâr yanaklarımı ve kulaklarımı buz gibi okşuyordu. Yüzüm gittikçe uyuşmaya başladı. Yön duygumu tamamen yitirmiştim. Yalnızca aşağısı vardı ancak hareket edemiyordum, çünkü hâlâ koltuğa bağlıydım. Gözlerimi açtığımda kendimi bir ormanda buldum...” O gün 86 yolcu ve 6 mürettebattan yalnızca o kurtuldu. O koltuk Amazon Ormanları’nda dev ağaç dallarından Juliane’i korumuş, ağaç dalları da koltuğun çakılmasını engellemişti. Yaralanmasına rağmen bir süre sonra kalkıp yürüyebildi. Ancak 4 gün sonra bazı cesetlerle karşılaştı. Doğa bilimci anne babasından öğrendikleriyle ormanda hayatta kaldı. 10 gün sonra 3 orman işçisi tarafından bulundu. Yaşadıkları “Miracles Still Happen” adlı 1974 yapımı filme konu oldu...HT Pazar'dan Serdar Yazıcı'nın haberi...

        REKLAM

        Ölümcül uçak kazalarını atlatanlar panik ve korkudan detayları hatırlayamıyor. En sık rastlanan etkiyse Juliane’in söz ettiği vertigo, yani yön duygusu kaybı. Ancak hayatını kaybedenlerin büyük bölümü basınç ve oksijensizlikten bilinç kaybı yaşayıp olanları hissetmez bile.

        Kolombiya’da Chapecoensefutbol takımını taşıyan uçak29 Kasım 2016’da düştü.76 kişi öldü, 5 kişi kurtuldu

        1992’de Vietnam’da düşen bir uçaktan sağ çıkan Annette Herfkens ise “Bir anda nefes alışverişlerimi kontrol edemez oldum. Tek yapabildiğim koltuğu sıkıca tutmak ve gözlerimi kapatmaktı” diyor. “Çünkü o anda orada olmak istemiyorsunuz, kâbus olduğuna inanmak ve uyanmak istiyorsunuz. Ama hâlâ çığlıkları ve hızlanan motor sesini duyuyordum. En son patlamanın ardından ben de çığlık attım...” Onu kurtaranınsa emniyet kemerini takmaması olduğu varsayılıyor. Zira Annette koltuğundan kayıp önündeki koltuğun altına girmiş, bir şekilde darbelerden korunmuştu. Gözlerini açtığında etrafta birkaç koltuk ve bir motor vardı. 30 kişiden başka kurtulan yoktu... Annette’in anlattıklarını bilim de doğruluyor. Georgia Medical Institute’ün yaptığı araştırmaya göre içinde olmak istemediğiniz bir olayda ve çok korktuğunuzda beyin o kadar çok sinyal göndermeye başlıyor ki vücut kasılıyor, seslere odaklanıp içinde bulunduğu durumu inkâr etmeye başlıyor. Rüya olduğunu düşünmek ilk etkilerden bu nedenle.

        REKLAM

        1959 yılında Virginia’da düşen uçakta sağ kalan Phil Bradley ise düşüş anını, aynı o günkü gibi çok rahat anlatıyor: “Uçağın aşağı doğru düştüğünü hissedebiliyordum. Soğukkanlı olmak için gayret ettim. Etrafımdaki insanlar çığlık atarken ben şunu dedim: Parasını verdim, gidersem koltuğumu da yanımda götürürüm! Bu şakaya benden başka kimse gülmedi, zira benden başka kimse de kurtulmadı.”

        Hollanda merkezli danışmanlıkşirketi To70 ve Havacılık GüvenlikAğı’nın yayımladıkları raporlaragöre, uçak öyle güvenli bir ulaşımaracı ki bir uçak kazasında ölümihtimali 16 milyonda 1.

        'EN SON KAHVE SERVİSİNİ HATIRLIYORUM’

        Ülkemizde de ölümcül uçak kazalarından kurtulanlar var ancak hatırladıkları pek o anları yansıtmıyor. 8 Ocak 2003’te İstanbul - Diyarbakır seferini yapan THY uçağından kurtulan Gencer Güneş, “Son hatırladığınız nedir” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Hanımefendi, en son kahve servisinin yapıldığını hatırlıyorum. O kadar.” Aynı kazada kurtulan Celal Tokmak’ın yanıtı daha ilginç: “Bir an kendi aracımla kaza yaptım sandım. Gözümü bir açtım çığlık kıyamet...”

        Hollanda’da 2009’da inişsırasında kaza yapan uçaktanağır yaralı olarak kurtulanSevgi Kalan Suna iseyaşadıklarını şöyle anlatıyor:“Bineceğim uçağı gördüğümde,hiç hissetmediğim duygularıyaşadım. Senelerdir çokuçağa bindim, o güne kadar

        öyle duyguları o derecehissetmemiştim. Büyük birsarsıntıydı, belki 30-35 saniyesürmüştür. Her şey bitti dediğimandı o an. Gerçekten anlatılmazdı.Uyandığımda hiçbir acıhissetmedim. Bacağımı çektiğimdeparçalandığını gördüm.”

        REKLAM

        568 KAZADA YOLCULARIN YÜZDE 90'I KURTULDU

        ABD hükümeti 1993 – 2000 yıllarıarasında ABD’deki kazaları inceledi.53 bin 487 yolcu ve mürettebatınyer aldığı irili ufaklı 568 uçak kazasıolduğunu tespit ettiler. İçinizirahatlatacak haber, yolcuların yüzde90’ı kurtuldu. Tam sayı 51 bin 207!

        En kötü görünen 26 kazada bileinsanların yarısından fazlası hayattakaldı. Üstelik bazıları da kurallarauysa kurtulacaktı. Elbette yalnızcatrajik olanlar ve yolcu uçakları basınayansıdığından, uçak yolculuğununölümcül olduğunu düşünenlerin

        sayısı epey arttı.

        ‘EN SON ANA KADAR YAŞAMAK DÜŞÜNÜLÜR'

        Bir uçağın düşüş anında neler yaşayabileceğini araştıran Türkiye Pilotlar Derneği Başkanı Emekli Pilot Necmi Ekici, “Ölüm karşısında 1 saniye de uzun olabiliyor. Ben havada infilak ettim. Yok olmakla var olmak gibi, çok uzun gelmişti. Ancak anladım ki kimse öleceğini düşünmez, en son ana kadar yaşamayı düşünür.” 2009’da İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı’na inişe geçtiği sırada düşen uçaktan kurtulanların çoğu aynı ya da benzer şeyi söylemişti: “Öleceğimi düşünüyordum ancak buna inanmıyordum.”

        DÜŞÜŞ ANINDA NELER HİSSEDERİZ?

        Korku: Korku bir tetikleyiciyle başlar, beyinde amigdalaya (derin beyin) sinyaller gönderir. George TownÜniversitesi’nden Araştırmacı Psikolog Abigail Marsh “Beyne normalden daha fazla sinyal gittiğinde bu vücudundonmasına veya istemeden sıçramaya neden olur. Bu iki tepki otomatik ve istemsizdir. Derin beyin üzerinde çokaz kontrole sahibiz. Bunun nedeni korku anında tüm vücudu etkileyen güçlü hormonların ortaya çıkmasıdır.Hormonal dalgalanma kalp kaslarının kasılmasına, daha hızlı kan pompalanmasına neden olur. California BilimEnstitüsü’ne göre ekstra kan pompalandığında vücut kendini savunmaya alır ve beyne tehlikeden uzaklaşmayayönelik sinyaller gönderir. Çaresiz kaldığında da çığlık, ağlama ve kahkaha atma gibi yansımaları olabilir.

        Basınç değişimi: Kan basıncını etkilediği için baş dönmesi ve bulanık görme hissi oluşturur. Basınç değişimibaş ağrısı ve şiddetli eklem ağrıları yapar. Kan şekerini dalgalandırır.

        Adrenalin: Vücudumuzda genel haliyle heyecan ve korku ile salgılanan adrenalin kan damarlarını genişleterekvücudun acı hissini azaltır.

        Ani gelişen aşırı terleme: Ani terlemenin başlıca nedenleri arasında tansiyon düşmesi de yer almakta.

        Stres: Stres; korku, güvensizlik, umutsuzluk, aşırı heyecan, endişe, baskı gibi duygular nedeniyle vücuttakidengeyi bozarak, bedende genel bir gerilim oluşmasına yol açar.

        2017’de hiçbir yolcuuçağı ölümcül kazayapmadı. Geçen yılhavayolları tarihininen güvenli yılı oldu.Havacılıkta ölümlerson yirmi yıldırdüşüyor...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ