Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ın kırsal bölgelerinde yaban hayvanları için yemleme çalışmalarını sürdürüyor.

        Son zamanlarda etkili olan yağışların ardından karla kaplanan Van'ın yüksek kesimlerinde, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Kış boyunca araçlarıyla kırsal bölgelere giden, kimi zaman kilometrelerce yürüyerek belirlenen noktalarda yemleme yapan ekipler, böylece yaban hayvanlarının yiyecek bulmak için yerleşim alanlarına kadar inmesini de önlüyor.

        Bu kapsamda İpekyolu ilçesi kırsalında belirlenen noktalara ot, saman ve buğday bırakan DKMP Müdürlüğü görevlileri, bölgede kaçak avcılığın önlenmesine yönelik denetim yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler