Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: Dilfıraz Karataş Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da , Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi, polisin müdahalesiyle önlendi.

        SIRTINDAN VURULDU AĞIR YARALANDI

        Terör örgütü mensubu Pınar Birçok ve Emrah Yayla'nın etkisiz hale getirildiği saldırı girişiminde teröristlerin silahından çıkan kurşunlarda sırtından ağır yaralanan Dilfıraz Karataş (57), hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        "MEVLİT YEMEĞİ HAZIRLAMAYA GİDİYORDU"

        AA'da yer alan habere göre Karataş'ın yakınları Bağcılar'daki evinde taziyeleri kabul etti. Karataş'ın akrabası Zeynel Ağırgöl, yengesinin herkese yardım etmeyi sevdiğini ve bir yakınının mevlit yemeğini hazırlamak için yardıma gittiğini söyledi.

        "ÇOK İYİ BİR ABLA VE ANNEYDİ"

        İki çocuk annesi Dilfıraz Karataş'ı 25 yıldır tanıdığını ifade eden komşusu Osman Kadıoğlu ise, Karataş'tan mahallede herkesin övgüyle bahsettiğini belirterek, "Çok iyi bir komşu, abla ve anneydi" dedi.

        "GÜLEÇ, MELEK GİBİ BİR İNSANDI"

        Kadıoğlu, "Mahallede kimseye zararı olmayan, güleç bir insandı. Melek gibi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Teröre kurban gitmesi acı. 25 yıldır tanıdığımız için çocukları da elimizde büyüdü. Çocukları, ailesi ve bizler için zor. Ailesi de perişan oldu" diye konuştu.

        "ADLİYEDE BİR İŞİ YOKTU, ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI"

        İHA'da yer alan habere göre de Kadıoğlu şöyle devam etti: "Bildiğimiz kadarıyla zavallı kadıncağız oradaki çatışmanın ortasında kaldı. Bir akrabası vefat etmişti. Onun da mevlit yemeği vardı. Yemeğini yapmaya gitmişti. Adliyede bir işi yoktu. Muhtemelen metrobüsten indikten sonra tesadüfi şekilde ablamız çatışmanın ortasında kaldı. Muhteşem birisiydi."

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Dilfiraz Karataş, bugün saat 13.15’te, Bağcılar Cemevi'nde düzenlenen cenaze merasiminin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

        KIZI AYAKTA GÜÇLÜKLE DURDU

        Törene; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı, Abdullah Özdemir, eşi Kamer, oğlu Okan, kızı Seda ve sevenleri katıldı. Tören boyunca Vali Davut Gül ayakta durmakta zorluk çeken Karataş’ın kızının koluna girerek destek oldu.

        EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NE DEFNEDİLDİ

        Tören sonrası annesinin tabutuna sarılan oğlu ve fenalık geçirerek bayılan kızına sağlık ekipleri müdahale etti. Tabutun başına gelen çocukların feryadı yürekleri dağladı. Tabuta sarılan oğlu, "Anne ben sensiz yapamam, ne olur kalk" diye feryat etti. Dilfıraz Karataş'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

        "2 ÇOCUĞU VAR ÇOK PERİŞAN"

        "Sözün bittiği yer" diyen Dilfıraz Karataş’ın kuzeni Muzaffer Yedigöl, "Dün teyzesinin mevlidini okutmak için Çağlayan’a gidiyor. Metrobüsten inerken kendini olayın içinde buluyor. Yetkililer ulaştı ama inanamadık. Kader, alın yazısı. Kendisi ev hanımıydı. Eşi de emekli inşaat işçisiydi. 2 çocuğu var. Çok perişanlar. İnanmıyorlar. Hayvanları, dostluğu, yardımlaşmayı seven biriydi" dedi.

        İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Davut Gül cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada, "İki vatandaşımız dün taburcu oldu. 2'si polis diğer vatandaşların tedavisi devam ediyor. Milletimize geçmiş olsun diliyorum. Polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımızın durumu iyiye gidiyor. Soruşturmayla ilgili süreç devam ediyor. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

         Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısı güvenlik güçlerinin başarılı müdahalesi ile önlendi: 2 terörist öldürüldü!
        Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısı güvenlik güçlerinin başarılı müdahalesi ile önlendi: 2 terörist öldürüldü! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ