Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Buckingham'dan sıcak gelişme: İngiltere Kralı Charles'ın kanser haberinin ardından Prens William İngiltere'ye geldi
        1

        Buckingham Sarayı, Pazartesi günü 75 yaşındaki İngiltere Kralı 3. Charles'a kanser teşhisi konduğunu, tedavisinin ayakta sürdüğünü duyurdu. Kraliyet yetkilileri kanserin türünü açıklamadı.

        2

        Bu haberin ardından ABD'de yaşayan Sussex Dükü Prens Harry, dün öğleden sonra Kral Charles'ın Clarence House Sarayı'na geldi.

        3

        GÖRÜŞME YAKLAŞIK 1 SAAT SÜRDÜ

        İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Buckingham Sarayı yakınlarındaki konutta gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

        4

        Prens Harry'nin ziyaretinin ardından Kral Charles ve Kraliçe Camilla, Clarence House Sarayı'ndan Buckingham Sarayı'na geçti. Kral ve Kraliçe buradan da helikopterle Sandringham Sarayı'na gitti.

        5

        Buckingham Sarayı, kanserin Kral Charles'ın yakın zamanda prostat büyümesi nedeniyle hastanedeki tedavisi sırasında fark edildiğini, prostat kanseri olmadığını açıklamıştı.

        6

        HARRY, WILLIAM İLE GÖRÜŞMEYECEK İDDİASI

        İngiliz medyasındaki haberlere göre Prens Harry, İngiltere'de kalacağı süre boyunca kardeşi Galler Prensi William'la görüşmeyecek.

        7

        Prens Harry, 2020'de kraliyet görevlerinden ayrıldığını açıklamış, daha sonra ABD'li eşi Meghan Markle ile ABD'ye taşınmıştı.

        8

        Çıktığı televizyon programları ve yazdığı kitabında kraliyet ailesini ırkçı ve "çekilmez" olmakla suçlayan Prens Harry, özellikle babası ve kardeşiyle ilişkisine ilişkin tepki çeken detayları açıklamıştı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ