Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 2015'in alameti farikaları: Kozmetiğe Instagram rötuşu, 2015 Kozmetik, Deniz Egeli haberleri

        Deniz EGELİ/HT CUMARTESİ

        Renkler konusunda kozmetik ürünlerin modadan etkilendiği aşikâr ancak konu ürün teknolojisi olunca kozmetik dünyası doğrudan sosyal hayatın içine dalıyor ve kadınların değişen ihtiyaçlarını inceliyor. L’Oréal Paris Pazarlama Müdürü Zeynep Öztürk 2015 yılına yönelik cilt bakım ürünleri konusunda açık ara önde olan trendin anında etki gösteren ürünler olduğunu söylüyor. Günümüzün zaman fakiri kadınlarının imdadına ancak anında etki eden ürünler yetişir değil mi? Öztürk, “L’Oréal Paris olarak yıllarca kozmetiğin gücünün sihirden değil bilimden geldiğini savunduk, bu anlamda en son Ar-Ge çalışmalarında oluşturduğumuz Pro Retinol A gibi içerikler, Opti Blur gibi teknolojiler sayesinde bu sene tüketicilerimize anında pürüzsüz bir cilt yaratabilen ürünler sunabiliyoruz” diyor.

        Filtresiz güzellik için cilde Photoshop

        Güzellik ve kozmetik dünyasını kasıp kavuran yepyeni bir trend var: Instagram. Bu popüler uygulamanın efektlerinden ilham alarak “opti blur” teknolojisi geliştirilmiş. Zeynep Öztürk çıkış noktalarını şöyle anlatıyor: “Selfie çılgınlığının yaygınlaşmasıyla birlikte filtresiz güzellik artık 1 numaralı beklenti. Porselen görünümünde sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt içeriğinde bulunan Opti-Blur teknolojisi ve ProRetinol A, ilk kullanımdan itibaren çizgi, kırışıklık, gözenek ve ciltteki kusurları kapatıyor ve gerçek hayatta cildinize adeta photoshop uyguluyor. Dolayısıyla daha genç, pürüzsüz ve sıkı bir cilde kavuşmanızı sağlıyor.”

        Geleneksele dönüş

        2015’in yükselen saç bakım trendlerine baktığımızda, geleneksel saç bakım ritüellerine ve bakım ürünlerine dönüş var. Bu anlamda geçmişten günümüze bakım ritüellerinin vazgeçilmez bir parçası olan doğal yağlar büyük önem kazanıyor. “100 yılın en doğal ve etkili içeriği olan yağlar artık farklı dokunuşlarla tüketicilerin her anlamda hayatında” diyen Öztürk, ultra yumuşak ve ışıldayan bir cilt, anında beslenen parlak ve ipeksi saçlar, hatta saç boyalarında daha kalıcı renkler için doğal yağlardan daha fazla faydalanılacağını söylüyor.

        Saçta yoğun, ışıltılı renkler

        Saç renklerinde ise trend sıcak bakır yansımalar ve modası hiç geçmeyen ikonik kahveler... Senenin en hit rengi ise tarçın bakırı. Bu sene özellikle pek çok koyu renk saçta sıcak yansımalar ve yoğun ışıltılı renkler göreceğiz. Yani Türk kadınlarında alıştığımız koyu renk saçlar bu sene kendini daha sıcak tonlara ve yansımalara bırakıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ