Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Sezen demiş ki: Yazın oraya miş miş de muş muş!

        Gizem Sevinç SELVİ / HT CUMARTESİ

        Ufak tefek, ama çok havalı! 34 yaşında ama hiç göstermiyor. Bir yandan bildiğin komşu kızı, çok samimi; komplekssiz ve rahat. Sesini muhakkak duymuşsunuzdur, hem ünlülere yaptığı vokallerden hem de geçmiş single’larından. Bu kez iyice patlayacak gibi. Güçlü bir sesi var, İTÜ Devlet Konservatuvarı mezunu. Sevgilisi Ozan Bayraşa çalışıyor ve bu durumdan hiç şikâyeti yok. Simge’yle ‘miş miş’in ilk röportajını yaptık.

        Hikâyeni başa saralım...

        Babam müzisyen. Çocukluğumdan beri şarkı söylüyorum, genlerimde var. Babam pek istemiyordu ama baş edemeyince, “Git okulunu oku, o zaman arkanda dururum” dedi. Ben de konservatuvara girdim.

        Klip de şarkı da “Gülşenvari” sanki biraz, sizce öyle mi?

        Gülşen’in eski vokalistiyim. Çok şey öğrendim ondan. Ama klip bence benzemiyor, çünkü şarkıda kız ve erkek korosu var, 10 ay önce satın alındı, yeni değil ki. Nihat Odabaşı çekti, onun gözüne güveniyorum.

        Önce “Bip bip” sonra “Miş miş”. Sırada ne var?

        Tribün şarkısı gibi değil mi? Riff Cohen çok güzel bestelemiş vallahi. Bir daha böyle tekrarlı şarkı yapmam herhalde. Önümüzde hazır single’lar var zaten, sonra da albüm yapacağım.

        Kolay kolay kimse albüm yapmıyor artık...

        Ama yapmam lazım çünkü konserlerimde kendi şarkılarımı söylemek istiyorum. Aynı zamanda besteciyim, albümde kullanacağım artık.

        Şarkının isim annesi Sezen Aksu’ymuş. Nasıl dahil oldu meseleye Minik Serçe?

        Sözleri Sibel Algan yazdı ama şarkının o kısmı boştu, ne koysak olmuyor. Ozan (Bayraşa) Sezen Hanım’a sorunca “Yazın oraya ‘Mişmişmiş de muşmuşmuş’” deyip dolduruyor.

        Sezen bu yüzden Sezen!

        Aynen öyle. Zaten sözler çok güzel “Güzel adam olacağına özel adam ol” falan.

        Tam kız şarkısı.

        Elveda klişesi işte, ayrılmaya çalışan ama ayrılmak da istemeyen bir kadın var ortada.

        Sen de ilişkiye takılıp kalan, bir türlü ayrılamayanlardan mısın?

        Ben çok bağlıyım, alışkanlıklardan hoşlanıyorum. Sürekli kendimi birine tanıtmak çok yorucu. Eğer baştan sevmiyorsam sevmiyorum. 1 buçuk yıldır Ozan Bayraşa’yla çok mutlu, çok huzurlu bir ilişkim var.

        E birlikte çalışıyorsunuz zaten!

        İş yapmak ayrı, ilişki ayrı zor. Ozan hem prodüktörüm hem aranjörüm hem hayat arkadaşım. Biz aşkla müziği harmanladık. İnsan çok sevince işine de daha çok sarılıyor. Bir kere beraber hayal kuruyorsunuz, evde başka meslekten bir adam olsa aynı heyecanı hissetmezdi.

        Bir bankacıyla olamaz mıydın?

        Yok olmuyor, onu da denedik, ı-ıh.

        Fotoğraflarda yırtık bir tip gibisin ama yanındayken bir komşu kızı havası...

        İnsanlarla çabuk iletişim kurabiliyorum, sıcakkanlıyım. Erkek çocuğu gibi; sözünün eri, maça giden, çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı bir tipim işte.

        Sen kimleri dinliyorsun?

        Popun prensesi olayına inanmıyorum, tek kraliçe Sezen. Bir sürü başarılı şarkıcı var tabii. Sıla’yı çok beğeniyorum.

        ‘Kırışınca yaptıracağım’

        Absürd huyların var mıdır? Absürd mü bilmem ama yüksek ses sevmiyorum, hemen kaçarım. Çok sakin bir hayatım var. Sükûnet seviyorum. Gergin ortamlardan kaçarım. Gece dışarı çıkmam. Arada depresyonlarım olur ama genelde mutluyum. Biraz da heyecanlıyım. En büyük hayalim yurtdışındaki gibi profesyonel sahne şovları yapabilmek.

        Bu fitliği neye borçlusun?

        Pilates yapıyorum. Bu işin bir parçası da estetik. Sahne kesinlikle görsellik istiyor. Hadi fotoğraf çekimlerinde rötuş falan oluyor ama sahnede hiç şansınız yok.

        Estetikle bir derdin var mı?

        İhtiyaç varsa yapılsın. Ben de ileride kırışınca yaptıracağım, niye faydalanmayalım ki?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ