Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı!

        Uzun süredir beklenen yaz nihayet geliyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, salı günü itibari ile etkili olacak ve hafta sonuna kadar sürecek sıcaklar için uyardı.

        İL İL HAVA DURUMU

        İşte Öztel'in değerlendirmeleri:

        Haziran ortalama sıcaklıklarına göre serin ve yağışlı sayılabilecek ayın ardından Temmuz sıcakları Türkiye’yi bu hafta etkisi altına alıyor. Salı gününden itibaren özellikle Marmara, Ege ve İç Anadolu hissedilir biçimde ısınacak. Akdeniz ile Güneydoğu bugünlerde yaz sıcaklarını yaşarken hava buralarda daha da bunaltıcı olacak.

        İstanbul 27 dereceden 33 dereceye çıkacak ancak nem oranının da %60 lara ulaşacağı hesaba katıldığında gün içinde sokakta biz 38 derece hissedeceğiz.

        Çarşamba-Cumartesi arası 2015 yılının bugüne kadarki en yüksek sıcaklıkları kaydedeceğiz.

        Ankara 34, İzmir 37 dereceye yükselecek. Haftasonu gelirken ise rüzgar yine serin esmeye başlayacak, Marmara’da kuzey yönlü rüzgarlar yeniden sıcaklığı 27 derecelere çekecek.

        Karadeniz’in su sıcaklığı henüz 21-22 derecelerde, bu sayede kuzey bölgelerimize Temmuz’un ilerleyen günlerinde de serinlik ve yağış gelecektir ancak bu haftaiçi biraz bunaltıcı ve sıcak geçecek.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 29

        İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 28

        İzmir: Az bulutlu ve açık 31

        Adana: Parçalı ve az bulutlu 32

        Antalya: Az bulutlu 28

        Samsun: Parçalı bulutlu 26

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

        Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

        ALMANYA'DA REKOR SICAKLIK

        Almanya'da son yüzyılın en sıcak gününün 40,3 dereceyle Bavyera eyaletinin Kitzingen beldesinde yaşandığı ve bunun Almanya rekoru olduğu açıklandı.

        Alman Meteoroji Dairesi, 1881 yılından bu yana ölçülmeye başlanan hava sıcaklıkları raporuna göre Almanya'da bugüne kadar hava sıcaklığı rekorunun 40,2 olduğunu, dün Bavyera eyaletinde 40,3 derece sıcaklığa ulaşıldığını ve bunun yeni Almanya rekoru olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

        Öte yandan aşırı sıcaklıklar nedeniyle Almanya'da serinlemek isterken boğularak hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye ulaştığı ifade edildi.

        Almanya'nın güneyinde sıcaklık rekoru kırılırken kuzeyinde ise gece olumsuz hava koşulları nedeniyle tren seferlerinde aksama meydana geldi. Başkent Berlin'de açık hava konserleri iptal edildi ve Hannover-Berlin arası hızlı tren seferleri durduruldu.

        Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde aşırı dolu yağdığı ve bazı araçların zarar gördüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ