Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Çantalarım bebeklerim gibi’

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Çoğu kadın gibi siz de çanta tutkunusunuz. Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

        SACT markasını kurmaya nasıl karar verdiniz? Ciddi bir ayakkabı-çanta hastasıyım. Ama çanta merakım ayakkabıya göre her zaman daha fazla olmuştur. Ayakkabıdan daha fazla çantam vardır. Aklınıza gelebilecek tüm markaların ikonik modelleri çanta koleksiyonumda var. Tüm modaevlerine ve köklü markalara saygım var, ben de zamanında Chanel, Hermes gibi markaların ikonik çantalarını satın aldım ve keyifle kullandım. Ancak şimdi elimi bile süremiyorum çünkü artık çok sıkıldım. Araba fiyatına alınan çantaların kadınların elinde gezmesi kendilerini, bu şekilde göstermeleri, sokaktaki 99 kadından 97’sinde aynı çantanın olmasından rahatsız oldum ve kendi markamı çıkarmaya karar verdim. Çok sevdiğim, çanta atölyesi olan eski bir arkadaşım var. Ona gidip dedim ki “Kendi çantamı kendim yapmak istiyorum. Bana uygun özellikleri olan, sevdiğim derilerden yapılmış çantalar, bana özel çantalar...” Bir tane, iki tane, üç tane derken pek çok arkadaşım da istedi ve markamı kurdum.

        Kadınlar çanta konusunda yarış halinde. Dediğiniz gibi herkeste aynı marka, aynı model çanta var...

        Artık bu alışkanlığımızdan kurtulmamız lazım, özgün ve kendin olmak çok önemli. Herkesin zevki farklıdır, sürekli aynı markaların aynı modellerine tomarla para verip takan ve bunu bir statü simgesi olarak gören kadınlara da saygım var. Ama çantanız sizi yansıtmalı. Son zamanlarda farklı tasarım markalar çıkmaya başladı, insanlar eskiye nazaran artık farklı ve yeni markaları keşfetmeye başladı. Hiç duyulmamış tasarım markaları takip etmeyi seviyorum. Herkeste gördüğüm değil, farklı ve yeni tasarımlar beni çok heyecanlandırıyor.

        Peki, SACT isminin özel bir anlamı var mı?

        SACT benim, kızımın, eşimin ve soyadımızın baş harflerinden oluşuyor. Aynı zamanda Sac Fransızca çanta demek. Hem anlamlı hem de kolay bir isim oldu.

        Markanızı özel kılan nedir?

        Özel bir üretim sürecimiz var. Egzotik deri, krokodil ve piton çantalar özel el dikişi ve tek olarak üretiliyor. Sonsuzluk, bereket, uzun ömür ve aşk dilekleriyle tasarlanan çantalarımızın yüksek kalitenin ve şıklığın yeni temsilcisi olduğunu düşünüyorum. Bazı modellerimize asla makine değmiyor, elde dikiliyor.

        Çanta sizin için ne ifade ediyor?

        Çanta benim için kişisel bir aksesuvar ve tarzımı yansıtan bir parça. Çanta tutkum çok uzun sürelere dayandığı için işin mutfağına girince daha çok sevdim. Tasarım aşaması, kumaş, deriler, dikişler atölyede zaman geçirmek gerçekten çok keyifli. İşimi çok severek yaptığım için çantalar benim için çok özel parçalar. İşin mutfağından mağazaya gelene kadarki süreç çok heyecan verici. Çantalarım bebeklerim gibi.

        ‘HER KADIN O ÇANTAYI TAŞIYAMAZ’

        Kadınlar çanta seçerken nelere dikkat etmeliler?

        Öncelikle özgün olsunlar, başkasında gördükleri çantaya sahip olmak için kendilerini zorlamasınlar. Keşfetsinler, yeniliğe açık olsunlar. Çantalarda fonksiyonellik önemli, duruşu, derisi, dikişi ve kalitesine dikkat etsinler.

        Her kadın aynı çantayı aynı şekilde taşıyabilir mi?

        Kesinlikle taşıyamaz. Herkesin vücut tipi, tarzı, sosyal hayatı farklıdır. Günün sonunda çanta eşyalarınızı yanınızda taşımanızı sağlayan bir aksesuvar. Öncelikle fonksiyonel olmalı ve hayatınızı kolaylaştırmalı. Daha sonra giyim tarzınıza, boyunuza, kilonuz ten renginize uyum sağlamalı ve sizi doğru yansıtmalı.

        Kişiye özel çanta tasarlıyor musunuz?

        Yanılmıyorsam koleksiyonunuzdaki modeller sınırlı sayıda. Evet, bir modelin bir benzeri daha yok. Buna özellikle dikkat ediyorum çünkü dediğim gibi çantalar birbirine benzememeli özel olmalı. Tabii ki müşterilerimiz bir modeli beğenirse onlar için tekrar tasarlıyoruz. Müşterilerimize istedikleri deriden istedikleri çantaları tasarlayabiliyoruz. Bu çantalar onlara özel oluyor ve kimseyle pişti olmak gibi bir dertleri de olmuyor.

        Krokodil ve egzotik deriler koleksiyonunuzda ön plana çıkıyor. Biraz 2015 yaz koleksiyonunuzdan bahsedelim... Nelerden ilham aldınız?

        2015 İlkbahar-yaz koleksiyonumu doğanın zenginliğinden huzur ve bereket temalarından yola çıkarak tasarladım. Koleksiyonda toprak tonlarıyla birlikte doğanın canlı renkleri de öne çıkıyor. Materyal olarak egzotik deriler, krokodiller ve pitonlar yer alıyor. Birçok modelin sadece el dikişiyle üretildiği çantaların toka ve aksesuvarlarında ise 925 ayar gümüş motifler ve doğal boynuzlar kullanıyoruz. Bu da markamızın kimliğini ve imzasını taşıyor.

        ‘En çok sırt çantası satıyoruz’

        Peki bu sezon ön plana çıkan çanta trendleri neler?

        Bu sezon shopping bag’ler yani uzun saplı kroko ya normal deriden tasarlanan hafif çantalar çok moda. Yazın ağır çantaları taşımak zor olabiliyor, bu yüzden bu hafif ve kullanışlı modeller oldukça popüler. Ayrıca bu sezon en çok sattığımız parçalardan biri de sırt çantaları. Bu modeller de oldukça kullanışlı. Bir de yaz davetleri için portföy çantalar yine bu sezonda vazgeçilmezler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ