Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar 2016 nasıl olacak, burçları neler bekliyor?

        Gizem Sevinç SELVİ / HABERTÜRK PAZAR

        Hande Kazanova asla diğer astrologlar gibi felaket tellalı değil, hatta iflah olmaz bir iyimser sayılabilir. Ne eli sopalı Satürn, ne ağır kötücül Mars ve Plüton ona kötü laf ettirebiliyor. Ben kötümser bir astrolojiseverim, hatta yükseleni Akrep bir Aslan olarak oldukça da sabit kafalıyım ama Hande’yle konuştuktan sonra benim bile devrelerim birer ikişer açılıverdi. Yorumları resmen kafa açıyor! “Her açının iyi ve kötü kullanımları var, dikkat edin” diyor. Zaten bilinenin aksine, astroloji de tam olarak böyle bir şey. 2016’nın keskin virajlarına yıldızların nasıl ışık tuttuğunu merak ettim, sordum, anlattı. Not: Burç yorumları 1. ev, yani yükselen burç baz alınarak yapılıyor. Dolayısıyla aşağıdaki tüm yorumları özellikle yükselen burcunuza göre okumanızda büyük fayda var.

        2016’nın genel temasıyla başlayalım mı?

        Bir de kısıtlayan, korkulu rüya Satürn var. Satürn Yay’ın nasıl etkileri var?

        Jüpiter neşe ve bolluk getirirken Satürn tam tersidir, girdiği alanı daraltır, azaltır, kısıtlar. Bir anlamda, sırf nasıl tepki vereceğinizi görmek için elinizdeki her şeyi alır. O yüzden Satürn Yay burcundayken Yay’ın tüm özelliklerini ön plana çıkaracak, olumlu özelliklerini kısacak. Yay konularında çok önemli sorumluluklar üstleneceğimiz bir dönem bu.

        Satürn’le nasıl başa çıkılır? Direnmek mi lazım?

        İşbirliği yaparak.

        Nasıl işbirliği yapılır bir gezegenle?

        Herkes Satürn’den çok korkuyor ama aslında korkulacak hiçbir şey yok, her şey bizim için. Yaşadığımız birçok şeyi seçerek bir noktaya geliyoruz. Madem kadere inanıyoruz ve kader döngüsüne güveniyoruz, isyan etmemek gerekiyor. Satürn’ün sana getirdiklerini, öğretmeninden ders alıyormuş gibi düşünerek dersine çalışırsan, Satürn sana inanılmaz fırsatlar da veriyor.

        Mesela?

        Bir kere seni yıldızlı pekiyiyle geçiriyor. Öyle şeyler öğreniyorsun ki hayatını garanti altına almış oluyorsun. Buradaki tek olay, dersine iyi çalışmak. Dersi sallıyorsak, sorumluluk almıyorsak her zaman çakmaya mecburuz. Yani “Satürn bana ne demeye çalışıyor?”, “Bunu elimden niye aldı?” ya da “Burada benim hatam var mı?” gibi sorulara verilen cevaplar hayat kurtarır.

        SATÜRN 2 YIL DAHA YAY’DA

        Satürn daha ne kadar Yay’da kalacak?

        Yaklaşık 2 yıl daha Yay burcunda olacak. Seyahat, uluslararası ilişkiler, akademik konular, felsefe, din adamları, hepsi Yay kontrolündedir.

        Tüm bu DAEŞ katliamları falan da Yay Satürn etkisi mi yani?

        Maalesef. Satürn Yay’da fanatik düşünceleri de artırır. Gerçeklikleri sorgulayacağımız bir dönem yaşıyoruz. Dinler arası savaşı da körükleyecek.

        2016 sonuna kadar bunları duymaya devam öyle mi?

        Aynen öyle, artan bir ivmeyle devam edecek. Özellikle eğitim kurumlarında düzenlemelere gidilebilir. En ihtiyaç duyduğumuz konularda ayarlamalar yapmaya dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen sırf kendi inancımıza yakın olduğu için kayırmalar, o alanları ön plana çıkarmalar görülebilir. Burada yapılan ufak yanlışlar, geleceğimiz açısından çok büyük sıkıntıları karşımıza getirecek. Bunu özellikle eğitim ve dini konularda çok önemsiyorum.

        Kuzey Ay düğümü de Başak’a geçti değil mi? Bu ne anlama geliyor?

        Bırakmalı mıyız?

        Her şey denge. Dünyevi bir hayatta yaşıyoruz, çok fazla maneviyata sarmak da olumsuz bir şey. O zaman manevi tarafın çok kuvvetli olur ama gerçek hayatta zorlanırsın çünkü işini yapmak, para kazanmak durumundasın. Önlemlerimizi alarak akışta kalmalıyız. Yani sadece dua ederek arabanın kapısını açık bırakıyorsan ve “Allah’ım arabamı koru” diyorsan bundan bir şey çıkmaz. Önce arabanın kapısını kilitleyeceksin.

        ASLAN KOVA EKSENİNDE İLK TUTULMA

        -Gelelim tutulmalara.

        Normalde senede 2 Güneş, 2 Ay tutulması yaşanır ama bazı senelerde 5 ya da 6 tutulma olabiliyor. 2011’de de tutulma vardı mesela ve birçok konuda çok zorlanmıştık. Bu sene de 5 tutulma devrede. İlk tutulma 9 Mart’ta Balık burcunda gerçekleşiyor. Tutulmanın gerçekleştiği burç, haritanızın hangi evine düşüyorsa, etkilerini o alanda yaşarsınız. Balık burcundaki tutulmalar hayatın kontrolünü biraz bırakmakla, akışta kalmakla ilgili olduğu için biraz böyle davranmakta fayda var. Suyla ilgili konular, seller, deniz kazaları gündemi meşgul edebilir. Mart ayı biraz tehlikeli aylardan biri. Özellikle 23 Mart’taki Ay tutulması Koç-Terazi ekseninin son tutulması.

        Bir bitmedi şu Koç-Terazi tutulmaları!

        Evet, biraz uzun sürdü. 2 yıl boyunca devamlı testlere tabi olduk ama bu son tutulma. Terazi burcunda gerçekleşecek ve ilişkilerimizde başlattığımız girişimlerin karşılığını nasıl alacağımızı göreceğiz. Fakat bu tutulmada en çok dengeye özen göstermeliyiz çünkü gökyüzünde çok sert etkiler var. Jüpiter Satürn karesi global krizleri tetikleyebilir. O dönemde herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Yaz dönemleri bizi zorlayabilir.

        Sonuncu tutulma hangi burçta?

        Balık-Başak’tan Aslan-Kova’ya kayacak. Bunun ilk Ay tutulmasını da 18 Ağustos’ta Kova-Aslan ekseninde yaşayacağız. İlk adımı Aslan ve Kova’lar hissetmeye başlayacak. Örneğin ilişkilerinde şimdiye kadar bir şey başlamadıysa o zaman başlar. Ya da başladı ama bir şeyler yolunda gitmiyorsa, biter.

        Tutulmalar sadece ilişkileri mi etkiler?

        Hayır, o burcun doğası da işin içine girer ama dolunaylar genelde ilişkilerle alakalıdır. (Tutulma sohbetimizin devamını HT Dokun’da izleyebilirsiniz.)

        Bazı dolunay ve yeniayların neden daha çarpıcı etkileri oluyor?

        Süper dolunaylar ve yeniaylar önemli. Ay Dünya’ya ne kadar yakın olursa o kadar etkili oluyor. Bunun dışında bazı tutulmalar, yeniay ve dolunaylar çok sert gezegen etkileşimleriyle devreye giriyor. İşte o zamanlarda şoke edici şeyler oluyor, normalde fark etmeyeceğiniz bir şeyi fark ediyorsunuz.

        Bu yıl var mı öyle tarihler?

        23 Mart’ta bir Ay tutulması var ki, düşününce bile tüylerim diken diken oluyor. Jüpiter-Satürn karesi var çünkü; bu ikili ne zaman karşı karşıya gelse dünyada büyük krizler olmuş. Mesela 1929’daki büyük kriz yine aynı etkiyle meydana gelmiş. Depremler, seller, uçak kazaları olmuş. Tutulma etkisi 3-4 gün sürüyor ama 6 aya kadar yayılabiliyor.

        OĞLAK 29 YILLIK DÖNGÜYÜ KAPATIYOR

        Bu sene kime aşk var?

        Boğa ve yükselen Boğa’lara. Balık’lar için evlilik yılı. Yılın ikinci yarısı ise İkizler’in aşk hayatı daha fazla ön planda.

        Kimlere para var?

        Aslan ve Kovalara. Jüpiter para alanında destekliyor onları. Boğalar borç altına girebilir.

        Kimler daha temkinli, dikkatli olsun?

        30 Kasım-10 Aralık arası doğan Yay’lar dikkat etsin. Satürn onlara çok önemli dersler vermeye geliyor. Yay da sorumluluktan kaçan bir burç. Burada Oğlak olsaydı eğer Satürn’ün verdiği dersler vız gelirdi çünkü sorumluluğu sever Oğlak burcu. Ama Yay alıp başını gitmeye meyilli. Belki ilk defa hayatı o kadar da keyifli algılayamayacak. Sağlıklarına dikkat etsinler. Oğlaklar da aynı şekilde.

        O neden?

        Oğlaklar 29 yıllık bir döngüyü kapatıyorlar. Büyük temizlik zamanı çünkü Satürn 12. evlerinde. Hayatlarından çıkması gereken kişi ve olaylar varsa bu temizliği yapmalılar, yapmazlarsa hayat onlar için yapacak.

        BURÇLARI NELER BEKLİYOR

        KOÇ:Kariyerinizi destekleyecek iş değişimleri, yeni çalışmalar, projeler, günlük iş akışınızda keyifli adımlar, önemli şans ve fırsatlar karşınıza gelebilir. Ayaklarınız yere sağlam basarsa ve mütevazı olmayı başarırsanız, bu yıl iş hayatınızda etkili ve sağlam bir iz bırakabilirsiniz. Var olan kronik bir rahatsızlığınız varsa güzel ve etkili gelişmeler yaşanabilir. Kişisel disiplininizi iyi korumalı, diyetinize dikkat etmelisiniz.

        BOĞA: Bu yıl arkanıza alacağınız rüzgârla aşkı hissedecek, yaşayacak, aşkın sizi daha fazla geliştirdiğini göreceksiniz. Aşk, eğlence, yaratıcılık, sanat ve çocuklar konusunda çalışarak, dikkatli davranarak ve düşünerek atılacak adımlar karşınıza çok güzel şanslar ve fırsatlar çıkarabilir. Şimdiye kadar önemsemediğiniz konuları önemseyebilir, önemsediklerinizin sırasını değiştirebilirsiniz. Hayat size birçok açıdan farklı yüzünü gösterebilir ve siz daha önce fark etmediğiniz şeyleri fark edebilirsiniz. Bu dönemde borç alıp vermek ve başkalarına kefil olmak gibi durumlara girişmemeniz daha doğru olabilir.

        İKİZLER: 2016’da da evlilik, ikili ilişkiler ve ortaklı işler alanında sorumluluklarınız ve testleriniz artıyor. Evliyseniz yeni sorumluluklar alabilir, ilişkilerinizin sağlamlığını gözden geçirtecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. 30 Mayıs-6 Haziran arasında doğmuş bir İkizler’seniz bu sene biraz zorlanabilirsiniz. Karşıt burcunuzda bulunan Satürn, otorite ve erkek figürleriyle, patronlarınızla, eşinizle veya babanızla çeşitli sıkıntılar ve sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilir.

        YENGEÇ: 2016’da ilginizi iş konularına, hizmet ve sağlık alanlarına kaydırmak zorundasınız. İş alanlarınızda önceliklerinizi iyi belirlemeniz gerekecek. İşinizde sizi neyin mutlu edip etmediğini algılayacağınız ve göreceğiniz bir dönem geçireceksiniz. Burada size düşen görev, yapacaklarınızdan mutluluk duymanız ve gerçekten istediğiniz işlere kanalize olmanız.

        ASLAN: Aşka ciddi yaklaşmak, hayatınızda önemli kararlar almak, eğlence faaliyetlerinizi gözden geçirmek, risk almaktan kaçınmak, çocuklarınızın sorumluluklarıyla uğraşmak bu yılın öncelikleri arasında. Parasal anlamda 2016’da güzel şanslara sahip olacaksınız. Bir ev almak, mal sahibi olmak, para biriktirmek veya harcamak bu yıl her zamankinden daha cazip görünebilir. Maddi konularda mütevazı bir şekilde ilerlemelisiniz. Elinize geçen parayı etrafa saçmak yerine iş kollarına yatırmalı veya biriktirmek için kullanmalısınız.

        BAŞAK: 12 yılda bir gelen ve önünüzdeki 12 yılın konu ve olaylarını belirleyecek olan Jüpiter sayesinde kafanızda kurduğunuz, oluşturduğunuz plan ve projeleri hayata geçirme zamanı. İstekleriniz için uğraşın, siz kendiniz için bir şeyler yaptıkça hayat da size karşılığını en güzel şekilde verecek! Aile büyüklerinizin hayatındaki bazı sorunlar, hastalıklar ve problemler de olasılıklar arasında.

        TERAZİ: Geri planda durmanız gereken her türlü işte şans sizin yanınızda olabilir. 9 Eylül’e kadar önemli bir hazırlık sürecindesiniz. Hoşunuza giden bir öğreti, felsefe ya da dinin daha derin ve tasavvuf ağırlıklı konularıyla uğraşmak, kendinizi bulmak ve tanımak hayatınıza çok şey katabilir. Satış, pazarlama, iletişim, akrabalar, öğrenim ve reklam alanlarında sorumluluk ve testleriniz artıyor. Satürn bu alanlardaki olumlu ilişkilerin sağlamlığını test edebilir. Akraba, komşu veya kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde zorluklar görülebilir.

        AKREP: Yeni insanlarla tanışacak, onlarla işbirliği içinde olmak isteyecek, sosyal ortamlarınızdaki kişilerden istediğiniz destek ve yardımı bulacaksınız. Parayı, değerini, ederinizi, sahip olduğunuz her şeyi sorgulayacağınız bir yıl. Çevreniz ve etkili dostluklarınız sayesinde çeşitli iş fırsatlarıyla karşılaşacaksınız. Finansal durumunuzda yapacağınız önemli düzenlemeler, bilinçli hareketler, disiplinli ve planlı adımlar sizi birçok zorluk karşısında koruyabilir.

        YAY: Kişisel yolculuğunuza ve hayatınızı yapılandırmaya devam edeceksiniz. Hayatınız için sorumluluklar üstlenecek ve bu sorumluluklarınızla baş etmenin yollarını bulacaksınız. Gerçekten ne istediğinizi, neye ihtiyacınız olduğunu bu yıl görecek, başkalarından öğreneceklerinizi yabana atmayacaksınız. Bir yandan hayatınızı yapılandırırken, bazen aşırı gelen sorumluluklar sizi yorabilir ve bunaltabilir. Bu etkiyi özellikle 30 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında doğanlar daha fazla hissedebilir. Yine de bu yılı yeniden doğuş yılı olarak görün, umut ve cesaretle silkelenin ve yolunuza devam edin.

        OĞLAK: Geçmiş yıllardan biriktirdiklerinizi, işinize yaramayacak olanları bırakmalı ve geleceğe umutla bakmalısınız. Olaylar kontrolünüz dışında gelişebilir. Önemli değişimler için üzerinizde baskı hissetmeniz çok normal. Sadece bu değişimleri nasıl yapacağınızı kestiremiyor olabilirsiniz. Gelişiminizi medya, yabancılarla yapılacak işler, ticaret, ithalat, ihracat, yayıncılık, hukuk, eğitim, turizm sektörlerinde yaşayabilirsiniz.

        KOVA Beklenmedik insanlardan ve yerlerden hayatınızı iyi yönde değiştirecek etkiler alacaksınız. Çevrenizi, arkadaşlarınızı gözden geçireceğiniz bir dönem içindesiniz. Bu dönem sizin gelecek planlarınızı, hayat yolunda kimlerle ilerleyeceğinizi belirlediğinden hayatınızdan bir şekilde çıkan, aranızın bozulduğu insanlar sizi üzmesin. Giden insanların artık sizin hayatınıza hizmet etmediğini, bu kişilerin sizin hayat kalitenizi düşürdüğünü ilerleyen zamanlarda göreceksiniz.

        BALIK: Bu sene evlilik, ikili ilişkiler ve ortaklı işlerinizde fırsatlar sizinle olacak. Geçtiğimiz dönemde inşa ettiğiniz kariyeriniz türlü aşamalardan geçecek, altyapısı sağlam olmayan işler yok olacak. Tam anlamıyla yaptıklarınızın karşılığını görecek, ne kadar çalıştıysanız o kadar mahsul alacaksınız. Toplum önünde olmaktan ve sorumluluklar üstlenmekten kaçınmamalısınız. Zira yapacağınız işlerde kendinizi topluma kabullendirmek her şeyden önemli olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ