Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hap içip öldürmüş

        Gaziosmanpaşa'da İlknur İslam ile 4 ve 1.5 yaşlarındaki çocuklarının katil zanlısı Okan Ç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisteki ilk sorgusunda cinayetleri itiraf eden ve hap içtiğini söyleyen Okan Ç, mahkemede suçlamaları reddetti. Ancak İlknur İslam'ın üzerindeki kan örneğiyle DNA'sı tutan katil zanlısı, tutuklanmaktan kurtulamadı. Polis, cinayetle ilgili tüyler ürperten bilgilere ulaştı.

        MUSTAFA ŞEKEROĞLU - AJANS HABERTÜRK

        Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi 831. Sokak'ta 21 Aralık 2008'de meydana gelen olayda İlknur İslam, 4 yaşındaki oğlu Yusuf Batuhan İslam ve 1,5 yaşındaki kızı İnci Melek İslam bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin sürdürdüğü titiz çalışma sonucu katil zanlısı Okan Ç. yakalandı. Polisteki ilk sorgusunda cinayeti itiraf eden katil zanlısı, avukat eşliğinde alınan resmi ifadesinde susma hakkını kullandı. Katil zanlısının polise verdiği sözlü ifadesinde duyanların kanını donduran yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

        Hap alıp hırsızlığa gitti

        Cinayet Büro Amirliği'nde polisin ortaya koyduğu delillerin ardından sözlü itirafta bulunan katil zanlısı Okan Ç, İlknur İslam'ın alt kattaki komşusunun kardeşi olduğunu, İlknur İslam'ın evine daha önce de misafirliğe gittiğini belirtti. Olay günü İslam'ın evine para veya ziynet eşyası almak için gittiğini, yanına ip ve küçük ekmek bıçağı aldığını söyleyen Okan Ç, harekete geçmeden önce uyuşturucu hap içtiğini de anlattı.

        "İlknur bana yalvardı"

        İlknur İslam'ın tanıdığı için kendisini eve aldığını, birlikte çay içip sohbet

        ettiklerini belirten Okan Ç, evde yalnız olduklarına inandıktan sonra yanında

        götürdüğü bıçağı çıkarttığını söyledi. Okan Ç, boğazına bıçak dayadıktan sonra genç kadından evdeki paraları ve ziynet eşyalarını istediğini belirtti. Okan Ç'nin

        ifadesine göre, İlknur İslam katiline evdeki tek değerli eşyanın cep telefonu

        olduğunu söyledi, "Evde para veya altın yok. Bu cep telefonunu al, bizi de rahat

        bırak" diye yalvardı. Okan Ç, yanındaki iple genç kadının ellerini bağladı,

        bağırmaya başlayınca da onu bıçakladı. Yere düşen genç kadını hareketsiz kalana dek bıçaklamayı sürdürdü.

        Polisi ağlatan an

        İlknur Ç'nin ardından 1.5 yaşındaki İnci Melek'in yanına giden Okan Ç. önce küçük kızı sonra da 4 yaşındaki ağabeyi Yusuf Batuhan'ı boğazlarından bıçakladı. Okan Ç, boğazından bıçakladığı İnci Melek'in sürünerek kendisine üç metre uzaklıktaki annesi İlknur İslam'ın kucağına gittiğini ve annesine sarıldığnı anlattığında, polis memurları gözyaşlarını tutamadı. Okan Ç ise "Küçük kızın yaşadığını görünce yanına gidip öldüğüne emin oluncaya kadar boğazını kestim" diye konuştu.

        Baba Tahsin'in elbiselerini giydi

        Yapılan soruşturmada katil zanlısı Okan Ç, İlknur İslam'ı bıçaklarken yaralandığını, evden çıkarken şüphe çekmemek için İlknur İslam'ın eşi Tahsin İslam'ın elbiselerini giydiğini, kanlı elbiselerini de bir poşete koyup yanına aldığını anlattı.

        Doğal gazı açık bırakmış

        Evden ayrılırken delilleri yok etmek için doğal gaz vanasını açtığını anlatan Okan Ç, "Cep telefonunu ve kanlı elbiselerimi alıp evden ayrıldım. Amacım daireyi havaya uçurup herkesi evdekilerin doğalgaz patlaması nedeniyle öldüğüne inandırmaktı" dedi.

        Patlamayı anne önlemiş

        Katil zanlısı Okan Ç'nin planlarını, anne İlknur İslam'ın sürünerek yardım istemeyi başarması bozdu. Kapıyı açmayı ve üçüncü kattaki evlerinden sokağa inmeyi başaran İlknur İslam yolda yaşamını yitirdi. Ancak kapının açık bırakılması, patlamayı da önledi.

        Cinayet nasıl çözüldü?

        Cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis, olay yerinde bulunan tüm

        materyalleri incelemeye aldı. Yapılan çalışma da olay yerinde yabancı bir kan örneği daha bulundu. Soruşturma kapsamında kan örnekleri alınan 16 kişiden birisi de Okan Ç. idi. Okan Ç'nin kan örneği olay yerinden alınan örnekle, parmak izleri de olay yerinde bulunan parmak izleriyle eşleşti. Zanlı, polisteki sorgusunda olay yerini ve olay yerinin cinayetten sonraki halini de tüm detaylarıyla anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ