Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam hava durumu 13.07.2016

        HABERTURK.COM

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, alçak basınçla gelen sıcak hava dalgası en çok İç Anadolu, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkileyecek. Marmara'da yaklaşık 4-5 derecelik ısınma bekleniyor. İstanbul'da sıcaklık mevsim normallerinde seyrediyor. Bugünden itibaren sıcaklıkların İstanbul'da da artması bekleniyor. Sıcaklık bugün 30 derece, cumartesi günü 35 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor.

        Ege bölgesinde İzmir, sıcaklık 28-32 derece arasındaydı, 36-38 dereceye çıkacak. Akdeniz'de sabah saatlerinde bile 30 derece olan Antalya, öğle saatlerinde 38-40 dereceyi görecek.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        İç Anadolu bölgesinde yaşayanları aşırı sıcaklara karşı uyaran Öztel, "Ankara'da sıcaklıklar cuma ve cumartesi günü 39-40 dereceye ulaşacak" dedi.

        Bağıl nem oranıyla beraber de hissedilen sıcaklığında daha yüksek olacağını belirten Öztel, sıcak havanın25-26 Temmuz'a kadar iç ve güney kesimlerde etkisini sürdüreceğini ve yağışın beklenmediğini söyledi.

        YENİ HAFTAYA İSTANBUL DAHA SERİN BAŞLAYACAK

        İstanbul yeni haftaya 29-30 derece civarında başlayacak. Marmara bölgesinden sıcak hava dalgası bugün, yarın, cuma, cumartesi ve pazar etkili olacak. Ardından daha serin bir hava etkili olacak. Ancak Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da önümüzdeki 7 gün boyunca sıcaklıklar hep 35'in üzerinde hissedilecek.

        METEOROLOJİ'DEN SICAK HAVA UYARISI

        Beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının özellikle Cumartesi günü (16.07.2016); İç Anadolu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin yer yer 10 derece ve üzerinde seyredeceği, uzun yıllar ekstrem sıcaklık değerlerine yaklaşacağı, bazı il ve ilçelerde ise uzun yılların ekstrem değerlerini geçebileceği tahmin ediliyor.

        Hafta sonuna kadar bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları;

        Ankara’da 40, İstanbul’da 34, İzmir’de 38, Afyonkarahisar’da 39, Eskişehir’de 41, Aydın’da 41, Denizli’de 41, Konya’da 40, Antalya’da 36, Adana’da 36, Karabük’te 38, Samsun’da 30, Amasya’da 42, Trabzon’da 33, Malatya’da 39, Erzurum’da 31, Diyarbakır’da 42 ve Şanlıurfa’da 44 derece olacağı bekleniyor.

        BU SAATLERE DİKKAT!

        Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ