Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İstanbul’un en iyi Pokemon GO rotaları!

        Ece ULUSUM - eulusum@htgazete.com.tr

        15 Temmuz akşamı Gezi Parkı’nda her şeyden habersiz, meşhur Pokemon GO’yu oynuyorduk. Haberleri duyunca herkes bir yere dağıldı. ABD’de seçimden çok konuşulan oyun, bizim gündemden silindi. Oyuncular da ortalarda görünmedi. Bu sırada Nintendo’nun zirve yapan hisseleri, bir günde yüzde 18 düşüşü de yaşadı. Zira bu işten en çok para kazanan Nintendo değil, Niantic Inc. ve Google... Gerçi popüler kültürü en hızlı tüketen ülkelerdeniz, olaylar olmasaydı da çabuk sıkılma ihtimalimiz vardı.

        Neyse, iki hafta sonra kaldığımız yerden devam ediyor muyuz diye sokağa çıktık... Sayıca azalma görülüyor ama bazı yerler hâlâ Pokemon’cu kaynıyor. Nereye gideceğini, ne yapacağını bilmeyene İstanbul’daki en iyi “avlanma” yerlerini ve son durumu yazdık.

        SAHİLLERE VE PARKLARA

        HÜCUM Neredeyse her iş çıkışı ekipten Gülenay Börekçi ve Mert Toker ile ben hem trafiğe takılmamak hem de yürümek için oynamaya başladık. Her seferinde farklı rotalar tercih ettik. En kârlı rotamızı sizlerle paylaşıyorum... Taksim Gezi Parkı’ndan meydana, oradan Kazancı Yokuşu’ndan Fındıklı, Kabataş sahiline... Sahilde sadece su Pokemon’u yok, ateş bile çıkıyor! Lure’u kullanacağınız en güzel yerlerden biri de Dolmabahçe Sarayı’ndaki Saat Kulesi. İçerideki kafede oturup vakit geçirebilir, birkaç oyuncuyla laflayabilirsiniz. Biraz soluklandıktan sonra da doğru Beşiktaş sahile. Orada 2 saatte 2 level birden atlayabilirsiniz. Bir de benden duymuş olmayın ama Beşiktaş’ta, anıtın orada bir şarj noktası var!

        Bu arada Beşiktaş’ta “avlanırken” biri geldi yanıma, yıllardır görmediğim bir arkadaşım. Sakarya’da hiç Pokemon yokmuş tatilini yarıda bırakıp İstanbul’a gelmiş. Aslında oynarken arada kafanızı kaldırıp bakarsanız gerçekten sosyalleşme imkânınız oluyor.

        Vakit geçirebileceğiniz, iyi noktaları da sıralayalım; Maçka Parkı, Sultanahmet Meydanı, Abbasağa Parkı, Vodafone Arena, Zorlu AVM, Metro City AVM, Eminönü Yeni Camii, Moda ve Üsküdar sahili...

        Polonya’da ilk Pokemon Turnavası gerçekleşecek. Biz de henüz adam akıllı savaşçı yok, ancak Pokemon avı. Yine de baya hazırlanıyorlar, parmak jimnastiği yapan bile gördük. Hazırlanma kısmında ciddiydim. Mesela oyunculara sırt çantasında neler var diye sormaya başladık. Hemen hemen aynı, birkaç tane powerbank, katlanabilir kamp sandalyesi ya da piknik örtüsü, su, atıştırmalık, Ash şapkası!

        14 BİN 500 POKECOINS 270 LİRA

        Bir diğer yandan herkesin alıştığı oyun, daha fazla XP kazandıran Lucky Egg’i birkaç kere ücretsiz verdi. Şimdi para istiyor, kredi kartı olan da anında satın alıyor. 20 Lucky Egg, 27 lira... Anlaşılan birçok ücretsiz şeyi paralı yapacaklar. Bunun hakkında 10 milyondan fazla takipçisi olan College Humor, Pokemon’un para tuzağı olduğunu anlatan bir animasyon yayınladı; HTDokun’da izleyebilirsiniz. Pokemon GO’nun yaratıcısı ve Niantic Inc.’in kurucusu John Hanke’den henüz ses soluk yok, bildiğimiz şeyleri söylemeye devam ediyor.

        ‘POKEMON’CULARA ÇAY, ÇEKİRDEK’

        Poke-stop adında ilk mekân Hawaii’de açıldı. İşletmecisi çok para kazandırdığını söylüyor. Bizde henüz mekân açan yok ama Maçka Parkı’ndaki kafenin girişinde “Pokemon’lara özgürlük!” yazsa da işler tıkırında. Geçenlerde oturacak yer bulamazken oyun bir çöktü insanlar kalktı, gitti. Özgürlük meselesini bir daha düşünmeli... Sahillerde ve parklarda seyyar su, çay, kahve ve çekirdek satanlar artık “Pokemoncu’lara çay, çekirdek!” diye satıyor. Arada satış yaparken telefonunu çıkarıp oynayanını da gördük.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ