Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Günlük Hava durumu 19.09.2016! Havalar ne zaman soğuyacak?

        Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden itibaren yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yer yer sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar kıyı Ege'de İzmir, Manisa, Muğla, Denizli'nin batısı ve Uşak'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Antalya merkez ve doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        İSTANBULULLAR DİKKAT!

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, yurdun birçok bölümüne sağanak yağış geliyor. İstanbul'da yarından itibaren sağanak yağış etkili olacak. Yağışların kuvvetli olması beklenirken sıcaklık da 23-24 dereceye düşecek. Yarından itibaren Karadeniz, Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısında sağanak yağış bekleniyor. Öztel, "Çok sıcak havanın ardından gelen serinlik sebebiyle yağışlar şiddetli oluyor. Sellere ve su baskınlarına neden olabiliyor" dedi.

        İstanbul'da hava sıcaklıklığı önce 27'lere çarşamba günü 21 dereceye düşecek. Salı ve çarşamba günü İstanbul'da ve Marmara bölgesinde kuvvetli sağanak yağış var. Bazı ilçelerde su baskınları yaşanabilir.

        SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklığının yağışla birlikte salı günü iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede, 4 ila 10 derece, azalacağının tahmin edildiği belirtildi.

        YURT GENELİ YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, yurt genelinin akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlayacak olan yağışlı sistemin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Meteoroloji'nin salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri için hava tahmini şöyle:

        "Yarın kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

        Çarşamba günü; Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyıları ile Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        Yağışlı sistemin; perşembe günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; cuma günü ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görüldükten sonra cumartesi günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor."

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ