Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Konya'da deprem

        Saat 21.29'da meydana gelen depremin merkez üssü Selçuklu'nun Sille köyü olarak açıklandı. Depremin yerin 5 kilometre derinliğinde oluştuğu ifade edildi.

        Konya ile merkezinde, çevre il ve ilçelerde de hissedilen sarsıntı nedeniyle halk sokaklara döküldü. Depremin can yada mal kaybına neden olup olmadığı henüz bilinmiyor.

        Konya'nın Karapınar ilçesinde de 2 gün önce 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

        100 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

        Konya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem nedeniyle yaklaşık 100 kişi Konya'daki çeşitli hastanelere başvurdu.

        Başvuranlardan 30'unun düşme sonucu yaralanan, diğerlerinin ise korku ve panik nedeniyle bayılan kişiler olduğu kaydedildi.

        Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis olası hırsızlık olaylarına karşı Selçuk ilçesinde asayiş uygulamalarını artırdı.

        HASTANE DUVARINDA ÇATLAKLAR

        Duvarlarında çatlaklar oluşan Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisindeki hastalar nakledildi. Çatlakları inceleyen hastane yetkilileri, önlem olarak serviste durumu iyi olan hastaları evlerine gönderdi. Diğer hastalar ana binaya nakledildi.

        Hastanenin ana binasında da yer yer çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

        Öte yandan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konya'daki 4.5 büyüklüğünde depremin normal bir durum olduğunu ve artçısının beklenmediğini belirterek, ''Vatandaşlar evlerine girebilir'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ