Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ŞİDDETLİ YAĞMUR İKİ GÜN SÜRECEK

        Öte yandan bir çok İstanbullu'nun meterolijinin uyarılarına rağmen yağmura hazırlıksız yalandığı görüldü. Bazı vatandaşlar şemsiyeleri ile ıslanmaktan kurtulurken bazıları ise taşıdıkları çantaları başlarının üstün koyarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

        İki gün şiddetli yağmur bekleniyor

        Marmara, Karadeniz ve Eskişehir-Kütahya çevresinde bugün ve yarın etkili yağış bekleniyor. Meteoroloji, şiddetli yağış beklenen bölgelerde sel ve su baskını uyarısı yaptı.

        Yarın Marmara'nın güneyi ve doğusu, Karadeniz ve Eskişehir çevresinde etkili yağmur görülecek, Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da sağanak yağış alacak.

        Sağanak yağmur yarın Karadeniz ve Erzurum-Kars bölümünde sürecek.

        Yağışların ardından tüm bölgelerde yeniden güneşli günler başlayacak.

        Kocaeli'ne iki saat yağmur yetti

        Kocaeli’nde şiddetli yağış nedeniyle 78 ev ve iş yerini su bastı. Bir binanın alt katında kalan 3 çocuk ile anneleri su baskınından kısa süre önce kurtarıldı.

        Kocaeli’nde saat 11.00 civarında başlayan sağanak yağış nedeniyle kent merkezinde Karabaş, Topçular, Çınarlı, Cedit mahalleri, Fethiye ve İstiklal caddeleri, Atatürk Bulvarı’nda 78 ev ve iş yerini su bastı.

        Cedit Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bir binanın girişi 1,5 metre yüksekliğinde suyla dolunca binadakiler itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Kapıcı dairesinde çocuklar Tanju, Nurdan, Arzu ile anneleri Yaşare Bilgiç ise su baskınından kısa süre önce vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

        Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği kentte, trafik akışında aksamalar oldu.

        Sivil savunma ve belediye ekipleri binaların alt katlarında ve yollarda biriken suyun tahliyesine çalışıyorlar.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, suyun tahliyesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını bildirdiler.

        Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde metrekareye 70 kilogram yağış düştüğünü, yağışın devam edeceğinin tahmin edildiğini bildirdiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ