Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İLHAMİ PAŞA MAHKUMLARA NEFES ALDIRDI

        ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, ‘haksız mal edindiği’ gerekçesiyle yargılandığı davada kesinleşen 2.5 yıl hapis cezasını çekmek üzere girdiği Saray K-1 Tipi cezaevinde mahkumiyetinin 35'inci gününü tamamladı. Paşa'nın girmesiyle Türkiye gündemine gelen cezaevinde yönetim sıkı tedbirler almaya başladı. Cezaevinin açık olan çevresini geçtiğimiz hafta baştan sona branda ile kapatan cezaevi yönetimi, mahkumların bahçe izinlerinde rahat dolaşmasını sağladı.

        Haksız mal edindiği gerekçesiyle kesinleşen 2 yıl 6 ay cezasını çekmek üzere 4 Temmuz günü Saray Cumhuriyet Savcılığına teslim olan ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Saray K-1 Tipi Cezaevi'ne konulan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil mahkumiyetinin 35 gününü tamamladı. 35 gün içinde aşırı kilo aldığı belirtilen Erdil’in moralinin yerinde olduğu kaydedildi. Yemek ayrımı yapmadığı ve kaldığı 3 nolu koğuştaki diğer 5 mahkum arkadaşı ile çok iyi anlaştığı belirtilen Erdil’in en büyük keyfinin ise, getirttiği 84 ekran televizyonun karşısına geçip haberleri izlemek olduğu bildirildi. Günlük gazetelerden de Türkiye ve Dünya gündemini yakından takip eden İlhami Erdil’in haftada 10 dakika da ailesiyle telefonla görüşme hakkı bulunuyor.

        KIZI ABAJUR VE DOLAP GETİRDİ

        Cezaevine geldikten sonra yatağını yenileyen ve daha sonra içeride bulunan 37 ekran televizyonu 84 ekran ile değiştiren İlhami Erdil, kızı Deniz Erdil ile yaptığı telefon görüşmesinde abajur ve eşya dolabı istedi. Babasının isteğini yerine getiren Deniz Erdil cuma günü özel bir araçla cezaevine gelerek babasının istediklerini bıraktı ve kısa süreli bir görüşme yaptı.

        Regaip Kandili olması nedeniyle dün oruç tuttuğu belirtilen İlhami Erdil'in, orucunu en çok sevdiği mercimek çorbası, nohut ve pilav yiyerek açtığı kaydedildi.

        CEZAEVİNİN ETRAFINA BRANDA

        İlhami Erdil’in gelmesiyle birlikte gazetecilerin uğrak yeri haline gelen Saray Cezaevi’nde yönetim sıkı tedbirler almaya başladı. Cezaevi etrafında sürekli gazetecilerle karşılaşan cezaevi yönetimi, içeriye giren mahkum yakınları ile bahçe izni verilen mahkumların görüntülenmemesi için cezaevinin etrafını baştan sona mavi branda ile kapattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ