Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pingping öldü! GALERİ

        Guinness Dünya Rekorları Kitabı'nın yayımcısı Craig Glenday, 21 yaşındaki Çinli He Pingping'in Roma'da yaşamını yitirdiğini belirtti. Glenday, bir televizyon programına katıldığı sırada göğsünde ağrı hisseden ve hastaneye kaldırılan Pingping'in, hafta sonu hayata veda ettiğini açıkladı. Kemik hastalığı nedeniyle gelişemeyen ve uzamayan Pingping, 74,61 santimetre boyundaydı. Pingping, Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın en kısa adamı" olarak girmişti.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        DÜNYANIN EN KISA VE EN UZUNLARI İSTANBUL'DA BULUŞMUŞTU

        Dünyanın en kısa boylu insanı He Pingping ile en uzun boylusu Sultan Köse, 17 Ocak'ta İstanbul'da bir araya gelerek Sultanahmet ve Ayasofya'yı gezmişti. Guinness Rekorlar Kitabı'nın 17 Ocak'ta Forum İstanbul'da gerçekleştirdiği açılışı dolayısıyla Türkiye'ye gelen 74 santimetre boyundaki Pingping ile 2 metre 46,5 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Köse, Sultanahmet ve Ayasofya ziyaretleri sırasında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşmıştı. İlk kez geldiği İstanbul'u çok sevdiğini ve insanların ilgisinden memnun kaldığını söyleyen Pingping, Sultanahmet'i ve Ayasofya'yı daha önce televizyondan gördüğünü dile getirmişti.

        BABASI ADINI ŞİŞE KOYMUŞ

        22 yaşında ve ağırlığı 7 kilogram olan Pingping'in adı Çince'de ''şişe'' anlamına geliyor. Bu ad, Pingping'e babası tarafından şişeye benzediği için konulmuş. Ailede tek özel durumdaki kişi olan Pingping'in iki ablası bulunuyor. Türkiye'ye eniştesi Lyu ile gelen ve yalnızca onunla iletişim kurabilen Pingping, okuma yazma bilmiyor. Bir bebek fiziğine sahip olan Pingping'in ayakkabı numarası ise 11. Pingping, ayrıca sadece Çin yemekleri yiyebiliyor ve çay içmeyi çok seviyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ