Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu kadınlara dikkat

        İstanbul’da suç örgütü oluşturarak iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 11’i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucunda, H.T’nin elebaşılığını yaptığı suç örgütünün Büyükçekmece ve Silivri’de yurt dışından iş bulma ve daha iyi bir yaşam vaadiyle Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlandığı belirlendi.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Ayrıca bu kadınlara uyuşturucu temin eden suç örgütü elemanlarının, müşterilere de uyuşturucu sattıklarının tespit edilmesi üzerine soruşturmayı derinleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 27 Mart'ta 15 ev, 4 otel ve 2 gece kulübüne eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda H.T’nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınırken, 71 pasaport, 6 cep telefonu, 7 sim kart ve 80 şişe kaçak içki ele geçirildi. Suç örgütü üyelerinin, yurt dışından getirilen yabancı uyruklu kadınları, Silivri ve Büyükçekmece’deki bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyup, yüksek miktarlarda borçlandırarak fuhşa zorladıkları belirlendi.

        Suç örgütü tarafından fuhşa zorlandıkları belirlenen 71 kadın sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrollerde, kadınlardan 2’sinin HIV, 24’ünün de cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. Bu kadınların, ülkelerine gönderilmek üzere, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri bildirildi.

        Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 13 kişiden 11’i tutuklandı. Bu arada, soruşturma sırasında yapılan telefon dinlemelerinde şüphelilerin, fuhşa zorladıkları kadınlara ilişkin, "Uygun fiyata lüks otomobiller geldi. Bunların 1 günlüğü 200 dolar, orta sınıf otomobillerin 2 günlüğü 200 dolar" şeklinde konuştukları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ