Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Dördüncüyü de öldürecektim"

        İzmir’de 3 gecede 3 can alan seri katil zanlısı Hamdi Ayri, Bodrum’da yakalandı

        Neşet DİŞKAYA - Mehmet İNMEZ - Nihal AŞKIN - Ceyhan TORLAK - Kadir TAMER - Ali BALLI - Erdal ÖZKAYNAR - Mehmet YAYLIOĞLU / AHT

        ‘KADINLARA KİNİM VAR’

        Polisin cep sinyaliyle yerini tespit ettiği Hamdi Ayri (27), dün pansiyonda uyurken ele geçirildi. 7.65’lik cinayet silahıyla yakalanan zanlı her şeyi anlattı:

        ‘GÜL’Ü DE ÖLDÜRECEKTİM’

        “Sevgilim Gül beni uyuşturucuya alıştırdı, paramı çarptı, terk etti. Kadınlara kinim var. Para için değil hınçtan yaptım. Eski sevgilimi de vuracaktım.”

        AİLELER İDAM İSTİYOR

        Mardin Nusaybin nüfusuna kayıtlı Hamdi Ayri, 3. cinayetten sonra elinde poşetle yürürken güvenlik kamerasına yakalandı.

        Seri katilin kurbanları bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla’nın ailesi, idam istiyor. Esra’nın babası İsmet Yaşar: “Hem çocuğumu öldürsün hem de beslensin olmaz.”

        ‘DÖRDÜNCÜYÜ DE ÖLDÜRECEKTİM’

        İzmir’de 3 günde 3 kişiyi hem aynı şekilde hem de aynı bölgede öldüren “seri katil” bulundu. Bodrum’da uyurken gözaltına alınan 27 yaşındaki Hamdi Ayri, cinayetleri işlediğini itiraf etti. Ayri, “Bodrum’a beni uyuşturucuya alıştırıp terk eden kız arkadaşımı vurmaya gitmiştim. Kadınlara karşı kinim var” dedi

        İZMİR’de 3 günde 3 kişiyi öldüren ve şehre korku salan seri katil Hamdi Ayri (27), İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın görevlendirdiği 350 polisin çalışması ve özel harekât polisinin katıldığı operasyonla Bodrum’da yakalandı. Geçtiğimiz cumartesi günü bankacı Esra Yaşar’ı (27) başından tek kurşunla vurarak cinayetlerine başlayan Mardin Nusaybinli Hamdi Ayri; birer gün arayla önce İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı (22) sonra da “Azra” takma adlı travesti Mustafa Has’ı (30) öldürmüştü.

        TELEFON YAKALATTI

        Hamdi Ayri’nin Mustafa Has’ı öldürdükten sonra olay yerinden kaçarken Çankaya Metro İstasyonu’nda bulunan güvenlik kamerasına takıldığı öğrenildi. Ekipler, bir taraftan güvenlik kamerasındaki görüntünün kime ait olduğunu belirlemeye çalışırken, bir taraftan da Mustafa Has’tan alınan ve olaydan sonra kapatıldığı için sinyal alınamayan telefonun satılması ihtimali üzerine, Konak’ta bulunan cep telefonu bayilerine gitti.

        BARDA ÇALIŞIYORMUŞ

        Olaydan birkaç saat sonra telefonu satın alan işyeri sahibi, telefona kendi kartını takınca, polis, sinyalden telefonun satıldığı yeri tespit etti. İşyeri sahibiyle görüşen ekipler, telefonu getiren kişinin Hamdi isimli biri olduğunu öğrendi. Polis, güvenlik kamerasına yansıyan resmiyle birlikte Konak ve Balçova’da sokak sokak dolaşarak Hamdi ismindeki kişiyi aramaya başladı. Yapılan çalışmalar sonucu seri cinayetleri işleyen kişinin “uyuşturucu” suçundan polis tarafından bir kez ifadesine başvurulan 27 yaşındaki Hamdi Ayri olduğu belirlendi. Kimlik tespitinden sonra yapılan araştırmalar sonucu Bodrum’da bir barda çalışan katil zanlısının, son cinayeti işlediği günün akşamı saat 23.00 otobüsüyle Bodrum’a gittiği belirlendi. Bunun üzerine İzmir’de bir şube müdürü, bir komiser ve 7 polis memuru, zanlının peşinden Bodrum’a gitti. Bodrum’da cep telefonu sinyaliyle kaldığı otel tespit edilen Ayri, önceki sabah saat 05.30 sıralarında uyurken gözaltına alındı.

        KADIN KİMLİĞİ ÇIKTI

        200 dolar, 645 TL ve öldürdüğü maktüllerin eşyaları ile olaylarda kullandığı 7.65mm çapındaki tabancayla birlikte yakalanan Hamdi Ayri, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Cinayetleri işlediğini kabul eden Hamdi Ayri’nin, “Bodrum’a beni uyuşturucuya alıştırıp terk eden sevgilimi vurmaya gitmiştim. Kadınlara karşı kinim var” dediği öğrenildi. Bu arada, Hamdi Ayri’nin üzerinde bir kadın kimliği bulundu. Perihan Özensen adına düzenlenen kimlikle ilgili, ekipler çalışma başlattı.

        ‘Konuşmadan kafasına sıktım’

        Hamdi Ayrı cinayeti şöyle anlattı: “Bodrum Gümbet’te oturan Gül isimli bir kız arkadaşım vardı. 2009’da ayrıldık. Beni 7 bin TL dolandırdı ve uyuşturucuya alıştırdı. Bu yüzden kadınlara karşı bir kinim var. Cinayetleri de bu yüzden işledim. Cinayetlerden 1 hafta önce İzmir’e geldim. Gelmeden 1 gün önce Bodrum’da bir dönerciye gittim. Yediklerimin ücretini ödeyemeyince kimliğimi rehin bıraktım. Yemek yerken işyerinin kasasında silahı gördüm. O gün büfeyi soymaya karar verdim. Gece yarısı dönerciye girdim ve kasadaki silahla bir miktar parayı aldım; İzmir Balçova’ daki eve gittim. Cumartesi akşam bir birahaneye gittim. Çıkınca Kipa Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki parkta oturdum. Tam karşıda otobüs durağı vardı. Otobüsten inen bir genç kız dikkatimi çekti. Tek başınaydı. Kızı takip etmeye başladım. Beni fark etti ve ‘Benden ne istiyorsun?’ diye sordu. Hiç konuşmadan yakın mesafeden kafasına ateş ettim. Çantasını alıp kaçtım. Sonra eve gittim. Ertesi gün sabahtan akşama kadar uyudum. Akşam tekrar çıktım. Bu kez bir kahvede oturdum. Diğer kız kahvenin önünden geçti. Hemen izlemeye başladım. Issız bölgeye geldiğimizde döndü ve beni gördü. Yine konuşmadan yanına gidip kafasına sıktım ve çantayı alıp kaçtım. Koşarken çantayı elimdeki siyah poşete boşaltmaya çalışırken içinden bir şeyler döküldü. Sabaha kadar televizyon izledim. Yine akşam kalktım. Bodrum’a gitmeye karar verdim. Otobüsü kaçırınca bir otele yerleştim. Öldürdüğüm kadınların telefonlarını satmak için telefon satıcılarına gittim. Telefonlardan birisini sattım ve otele döndüm. Geç saatlerde otelden çıktım. Bir travesti arabasıyla yanıma yaklaştı. Beni Kavaflar Çarşısı’nın girişine götürdü. Orada pantolonunu indirmeye çalışırken ‘Tuvaletim geldi’ diyerek arabadan çıktım. Arabanın arkasından dolaşıp kapıyı açtım ve kafasına sıktım. Ertesi gün Bodrum’a gidip pansiyona yerleştim. Amacım eski kız arkadaşımı vurmaktı. Bu cinayetleri para için yapmadım. Kız arkadaşım yüzünden kadınlara hıncım vardı. Polisin dağıttığı robot resim bana hiç benzemiyordu. Bu nedenle rahat dolaşıyordum.”

        Cinayetleri çalıntı tabancayla işlemiş

        HAMDİ Ayri’nin 20 Nisan’da Bodrum’da Ali Bakar’a ait Gayıkçı Büfe’de sandviç yediği ancak parası olmadığı için buraya kimliğini bıraktığı belirlendi. Kimliğini geri almak için bir gün sonra büfeyi soyan Ayri’nin, işyeri sahibi Ali Bakar’ın ruhsatlı 7.65 mm çapındaki tabancasını da çaldığı öğrenildi. Zanlının en son öldürdüğü Mustafa Has’ın ehliyetine kendi fotoğrafını yapıştırdığı ve bu yöntemle polis kontrol noktalarından geçtiği belirlendi. İzmir’de doktor kontrolünden geçirilen Hamdi Ayri’nin Asayiş Şube Müdürlüğü’ ne getirilişi sırasında Mustafa Has’ın arkadaşları zanlıya saldırmak istedi.

        Polisin robot resim taktiği

        AYRİ’nin yakalanışının arkasında polisin “ince” bir taktiği çıktı. Kameradaki görüntülerle çizilen robot resim gazetecilerin eline geçince, Emniyet yetkilileri bu resmin yayınlanmaması için basına daha önce çizilen faili meçhul bir banka dolandırıcılığından aranan kişinin robot resmini verdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç ile basın toplantısı düzenleyen İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, “İhtiyacımız olan şey; zanlıyı, polisin ensesinde olduğu düşüncesinden uzak tutmaktı” dedi.

        KURBANLARIYLA KOMŞU ÇIKTI

        SERİ katil Hamdi Ayri’nin, öldürdüğü bankacı Esra Yaşar (27) ve üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) ile aynı semtte oturduğu ortaya çıktı. Zanlı Ayri’nin de kurbanları gibi İzmir Balçova’daki Korutürk Mahallesi’nde yaşadığı tespit edildi.

        Başka birini takip etmiş

        MARDİN’den 10 yıl önce kardeşleri T.A. (25), A.A. (19) ve A.A. (16) ile beraber Balçova’ya taşınan Hamdi Ayri’nin, İzmir’de 8 yıl, Çeşme’de ise 3 sene garson olarak çalıştığı öğrenildi. Zanlının çalışma arkadaşları, Ayri’nin 2 yıl önce esrar içmeye başladığını ve tabanca taşıdığını iddia etti. Türkçe bilmeyen anne Samya ve baba Süleyman Ayri’nin ise 2 ay önce Balçova’dan Mardin’e döndükleri öğrenildi. Ayri’nin, cinayetlerden 1 gün önce aynı semtte oturan ve soyadı öğrenilemeyen 21 yaşındaki Ayfer isimli birini takip ettiği de belirlendi. Genç kızın, Ayri’yi markete girerek atlattığı; cinayetlerin ardından da zanlının aynı kişi olabileceğini düşünerek polise eşkâl verdiği ortaya çıktı. Ayri’nin, Esra Yaşar’ı cumartesi öldürdükten bir gün sonra saat 19.30’da, oturduğu evin köşesindeki Özer Kuaför’de tıraş olduğu ortaya çıktı. Kalfa Abdurrahman Kutlay, “Yarım saat tıraş ettim. Tuhaf hareketleri vardı” dedi.

        ‘İdam cezası geri gelsin’

        KATİL zanlısı Hamdi Ayri’nin ilk kurbanı Esra Yaşar’ın babası İsmet Yaşar, “Bu tür suçların önünün kesilmesi için idam cezasının tekrar uygulanması gerekir. Katilin cezaevine girmesi yetmez. Hem benim çocuğumu öldürsün, hem de cezaevinde devlet onu beslesin; bunu istemiyorum” diye tepki gösterdi. Ayşe Selen Ayla’nın Kütahya’da yaşayan ailesi ise katil zanlısının yakalanmasının kendileri için “küçük bir teselli” olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ