Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Anket krizi' 85'lik Fadime Nine ile aşıldı!

        Kenan TAŞKIN / TRABZON (AHT)

        Trabzon'un 17 bin 500 nüfuslu Tonya İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde düzenlenen ankette "En Beğenilen Ev Kadını" şıkkının bulunması nedeniyle ilçede kriz yaşanmıştı. Bazı vatandaşlar "Tonya'daki bütün ev kadınları en iyi ev kadınıdır. Aralarında seçim yapmak büyük gaftır" diye tepki gösterirken, ilçe halkı anketin kaldırılması için Kaymakamlığa dilekçe vermiş, Kaymakamlık da inceleme başlatmıştı.

        İlçede kriz yaratan anket bugün apar topar sonlandırıldı. Tertip komitesi gözetiminde yapılan tasnif sonucu ilçenin "en" leri belirlendi. Buna göre, ankette tartışılan "En Beğenilen Ev Kadını" 85 yaşındaki Fadime Kayacı oldu. 238 kişinin oy kullandığı 211 oyun geçerli sayıldığı ankette oyların 85'ini alan Fadime Hine "En Beğenilen Ev Kadını" kategorisinin birincisi oldu. Karakısrak Yaylası'nda torunu ile birlikte yaşadığı öğrenilen Fadime Kayacı'nın yaylanın yolu kapalı olduğu için ilçe merkezine gelemediği bildirildi. Fadime Nine'nin Tonya'nın kurtuluşu olan 17 Şubat tarihinde gerekirse belediyenin iş makineleriyle yaylaya gidilerek kurtuluş törenlerine getirileceği bildirildi.

        ''85 YAŞINDA İLÇENİN ÇOK SEVDİĞİ NİNESİ BİRİNCİLİĞİ KAZANDI''

        Yapılan oylama sonunda En İyi Politikacı dalında birinci olan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, yapılan anketin üzerine gölge düşürmek isteyenlerin olduğunu belirterek, "Biz ilçemizin kurtuluş günü farklı etkinliklerle anılmasını hatırlanmasını istediğimizden böyle bir anket çalışması yaptık ama bunlar içindeki En Beğenilen Ev Kadın şıkkı tartışıldı. Halbuki bunun hiç gereği yoktu, bakın oylama sonucunda 85 yaşında ilçenin çok sevdiği ninesi birinciliği kazandı. İddiaları ortaya atanlar ne diyecek şimdi merak ediyorum" dedi.

        Öte yandan, ankette En Beğenilen Bürokra Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Akif Takaz, En Beğenilen Eğitimci Kemalettin Barutcu, En Beğenilen Esnaf Salih Ömer Erdoğan, En Beğenilen Çiftçi Ali Esmer, En Beğenilen Memur Cevat Beşel, En Beğenilen Sporcu Tayfun Cora, En Beğenilen Din Adamı Ali Koç, En Beğenilen Sanatçı Zeynep Başkan oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ