Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava sıcaklıkları 8 derece düşecek

        Yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

        Sağanak yağışlar bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de etkisini sürdürecek.

        Rüzgar yurdun iç ve batı kesimlerinde güney-güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına ( saatte 60-70 km hızla) şeklinde esecek.

        Hava sıcaklığı yağışla birlikte yurdun iç ve batı bölgelerinden başlayarak 6-8 derece azalıyor.

        Yurdun iç ve batı kesimlerinde beklenen lodos fırtınası ile sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ( su baskınları, yıldırım, çatı uçması vb...) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

        İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        İSTANBUL'DA LODOS FIRTINASI

        İstanbul'da gece yarısı başlayan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Hızı saatte 101 kilometreyi bulan fırtına çok sayıda ev ve işyerinin çatısını uçurdu. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri meydana gelirken fırtınayla birlikte yağan yağmur trafik kazalarına neden oldu.

        Akşam saatlerinde saatte 5 km hız ile esen rüzgar saat 00.00'dan itibaren şiddetini arttırdı. Fırtına özellikle Anadolu ve Avrupa yakalarının güney sahiline yakın kesimlerinde etkili oldu. Fırtına ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) alarma geçti. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İGDAŞ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece boyunca vatandaşlardan gelen yardım çağrılarına cevap vermeye çalıştı. İtfaiye ekipleri sabaha saatlerine kadar çok sayıda uçan çatı ve devrilen ağaç kaldırdı. Hızını arttıran fırtına, Fatih, Çengelköy, Kartal, Bakırköy, Maltepe, Bağcılar, Sultanbeyli, Sefaköy gibi ilçelerde etkili oldu. Saat 02.00'den itibaren ortalama 66 ile 101 Km arasında esen rüzgar nedeniyle 115 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi, iki trafo yangını çıktı. Yağış nedeniyle 47 trafik kazası meydana geldi. Fırtına nedeniyle ölen yada yaralanan olmadı.

        DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ GERÇEKLEŞTİRİLEMİYOR

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da gece yarısı başlayan lodos fırtınasının, yer yer saatteki hızı 66 ile 101 kilometre arasında değiştiği, bu sabah yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri ile Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin gerçekleştirilemediği belirtildi.

        Açıklamada, Cebeci-Mescidi Selam istikameti hattındaki katanelin (enerji direği), fırtına nedeniyle bir binanın çatısının üzerine devrilmesi sonucu hatta enerji sağlayan kabloların koptuğu ve Sultançifliği-Cebeci-Mescidi Selam hattında tramvayın çalıştırılamadığı bildirildi.Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmayan hatta İETT'nin ek sefer koyduğu kaydedilen açıklamada, arızanın kısa sürede giderilmesine çalışıldığı ifade edildi.İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, itfaiyeye 110 adet çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ihbarı geldi.

        YALOVA-İSTANBUL ARASINDAKİ DENİZ SEFERLERİ YAPILAMIYOR

        Yalova'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Yalova-İstanbul arasındaki deniz seferleri yapılamıyor.Alınan bilgiye göre, lodos yüzünden 07.30 ve 09.30 saatlerinde yapılması gereken Yalova-Yenikapı hızlı feribot ve saat 07.00, 08.15 ve 09.30'da yapılması gereken Yalova-Pendik arabalı hızlı feribot seferleri ile Yalova-Kartal arası deniz otobüsü seferleri yapılamadı.Topçular-Eskihisar arabalı vapur seferlerinde ise bir aksama yaşanmıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) yetkilileri, lodosun etkisini kaybetmesinin ardından seferlere başlanacağını belirttiler.

        EDİRNEKAPI-SULTANÇİFTLİĞİ HAFİF RAYLI SİSTEMDEKİ ARIZA GİDERİLDİ

        İstanbul'daki fırtınanın etkisiyle enerji sağlayan kabloların kopması sonucu seferlerin yapılamadığı Edirnekapı-Sultançiftliği hafif raylı sistemdeki arıza giderildi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, Edirnekapı-Sultançiftliği hafif raylı sistemin Sultançiftliği-Cebeci-Mescidi Selam arasında ahşap bir evin çatısının enerji direği üzerine uçması ve hatta enerji sağlayan kabloları kopartması nedeniyle seferlerin bu bölümde yapılamadığı hatırlatıldı.Açıklamada, arızanın saat 09.00 itibarıyla giderilerek seferlerin normale döndüğü kaydedildi.

        YERLİ VE YABANCI BANDIRALI 61 ŞİLEP İLE TANKER,GECEYİ ŞARKÖY LİMANI'NDA GEÇİRDİ

        Marmara Denizi'nde şiddetli fırtına nedeniyle, yerli ve yabancı bandıralı 61 şilep ve tanker, geceyi Tekirdağ'ın Şarköy Limanı'nda geçirdi.Marmara Denizi'nde saatteki hızı 70-80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyen yerli ve yabancı bandıralı 61 gemi, Şarköy Limanı'na demirledi.Geceyi burada geçiren gemiler, fırtınanın etkisinin azalmasının ardından sabah saatlerinde limandan ayrıldı.Balıkçıların fırtına nedeniyle denize açılmadığı, bazı balıkçıların da Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındıkları bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ