Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Elazığ'da deprem

        ELAZIĞ (AHT)

        Elazığ’da dün saat 10.34’te merkez üssü Elazığ İçme Beldesi olan, yerin 6 kilometre derinliğinde ve 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Adıyaman ve Malatya çevresinde de hissedildi. İçme’ye 20 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış, Tepecik, Kartaldere köylerinde bazı binalarda hasar oluştu, altı ahır olan iki katlı kerpiçten bir evin duvarları çöktü. Sarıkamış Köyü’nde bulunan camininminaresinin uç kısmı yıkılırken, 10’dan fazla kerpiç bina hasar gördü.

        CAN KAYBI YOK

        Depremde can kaybının yaşanmadığını belirten İçme Belde Belediye Başkanı Faruk Erdem, vatandaşların tedirgin bir şekilde sokakta olduklarını, evlerine girmediklerini söyledi. Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, hasar gören bölgelere 50 çadır gönderildiğini belirtti ve vatandaşlardan hasarlı evlere girmemelerini istedi. Çiçek, “Depremden etkilenen yerler havadan kontrol edildi, çok ciddi bir durumsöz konusu değil. Hasar tespit komisyonları oluşturuldu çalışmalar hemen başlatıldı. Hasar gören evlerin çoğu kerpiç, betonarme yapılarda herhangi bir hasar söz konusu değil” dedi.

        SULAR BULANIK AKTI

        Depremin ardından İçme Beldesi’nde suların bulanık aktığına dikkati çeken yetkililer, vatandaşları bir süre bu suyu kullanmamaları konusunda uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ