Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Paraşüt kazası: 2 ölü!

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında kayalıklara çakılan 2 kişi hayatını kaybetti.

        Edinilen bilgiye göre; Ölüdeniz'de özel bir firmada yamaç paraşütü pilotu olarak çalışan Osman Ersan (52), sabah saatlerinde İngiliz müşterisi Stephen Arthur Jeohnson (65) ile birlikte bin 900 rakımlı Babadağı'na çıktı. Öğle saatlerinde tandem (ikili) atlayış gerçekleştiren pilot ve yolcusu, havalandıktan kısa süre sonra kayalıklara düştü. Çevredeki yamaç paraşütü pilotlarının olayı fark etmesi üzerine durum hemen jandarma ekiplerine bildirildi.

        Olay yerine gelen ekipler Osman Ersan ve İngiliz yolcusu Stephen Arthur Jeohnson'un düştüğü kayalık bölgeye ulaşmaya çalıştı. Bu sırada AKUT ekibi de Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopteri ile olay yerine uçtu.

        Babadağ'da bulunan 112 ekipleri yamaç paraşütü ile kayalıklara düşlen iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirince, pilot ve yolcusunun cesetlerini almak için bölgeye Dalaman'daki askeri hava üssünden helikopter istendi.

        Yaklaşık yarım saat sonra bölgeye gelen helikopter Osman Ersan ve İngiliz müşterisi Stephen Arthur Jeohnson'un cesedini alabilmek için uzun süre uğraştı. Uzun süren operasyonun ardından kayalıklara düşerek hayatını kaybeden 2 kişinin cesetleri helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Öte yandan olayla ilgili soruşturmayı yürütmek üzere Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Babadağı'na çıkarak kaza ile ilgili çalışma başlattı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ