Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yüreğimiz yandı!

        8 asker ve 1 korucunun şehit olduğu dün Hakkari Çukurcu'da gerçekleşen terör eylemi sonrası 8 yuvaya ateş düştü! Kimi yeni evliydi kimi emekliliğine gün sayıyordu...

        ŞEHİT BİNBAŞININ BABASI, OĞLUNUN ARKADAŞLARINA BÖYLE SESLENDİ

        ‘OĞLUM YAVUZ'U NİYE GETİRMEDİNİZ"

        ŞEHİT Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar’ın babası İsmail Başayar, Ankara’nın Kazan İlçesi’ndeki baba evine taziyeye gelen askere sarılarak, “Oğlum Yavuz’u niye getirmediniz?” diye gözyaşı döktü. Gözyaşlarına boğulan babayı komutan teselli etmeye çalıştı. Komşuları balkonlarına Türk bayrakları asarak tepkilerini dile getirdi. Şehit annesi İnayet Başayar ise “Oğlum şehit oldun. İnşallah peygamberimize komşu olursun...” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit Binbaşı’nın 23 gün önce Tokat Turhal’dan Hakkari’ye tayin olduğu, eşi Meltem Başayar’ın da 2 Ağustos’ta Hakkari’ye yerleştiği öğrenildi. Fırat (10) ve İrem (6) adında iki çocuğu bulunan Şehit Binbaşı’nın, daha önce Gezici Tabur Komutanı olarak görev yaptığı Erzincan’da da terörist gruplarla çatışmalara girdiği belirtildi. Şehit binbaşı Yavuz Başayar’ın cenazesi bugün Ankara’nın Kazan ilçesinde toprağa verilecek.

        ŞEHİT KÖY KURUCUSU ALTI ÇOCUK BABASIYDI

        Terörist saldırıda şehit olan köy korucusu Cabbar Gültekin’in cenazesi köyünde toprağa verildi. Gültekin’in (40) Türk bayrağına sarılı cenazesi, yakınları tarafından Hakkari Asker Hastanesinin morgundan alınarak kent merkezine bağlı Kırıkdağ köyüne getirildi. Şehidin eşi Şirin Gültekin, eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit korucunun cenazesi, namaz kılınmasının ardından Kürtçe ağıtlar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi. Cabbar Gültekin’in evli ve 6 çocuk babası olduğu öğrenildi.

        ANNESİYLE SAHURDA TELEFONDA KONUŞMUŞ

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nazir Elitok’un, hKırıkkale’nin Yuva Mahallesi’deki baba ocağına ateş düştü. 2 yıllık evli olan 25 yaşındaki şehit Uzman Çavuş’un, Göktuğ adında 9 aylık bir çocuğu bulunuyor. Şehit erin sahurda annesi Naziye ve babası Sami Elitok’u aradığı öğrenildi. Acı haberi alan baba Sami Elitok, “Allah’ım sen sabır ver” diye dua etti.

        GÖLE'DE YAS VAR

        Şehit Vedat Gülder’in (21) Ardahan’ın Göle İlçesi’ndeki ailesi acı haberle yıkıldı. Vali Mustafa Tekmen, “Bize de ateş düştü, derinden üzüntülüyüz’ ’ dedi. Gülder’ in 3 çocuklu ailenin ortanca çocuğu ve bekar olduğu öğrenildi.

        3 AYLIK EVLİYDİ

        Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nden olan şehit Uzman Çavuş Hakan Çil’in 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi. 24 yaşındaki Çil’in cenazesi yarın Afşin’de düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

        EMEKLİLİĞİNE 9 AY KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

        ÇUKURCA’daki hain saldırıda Uzman Çavuş Turan Kurt’un şehit düştüğü haberi eşi Şerife Kurt ve 16 yaşındaki oğlu Furkan ile 12 yaşındaki kızı Nihal’i yasa boğdu. Edirne’de görev yaptığı sırada tayini Hakkâri’ye çıkan ve 17 Temmuz’da görevine başladığı öğrenilen Kurt’un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüştüğü ve “Burada her an her şey olabilir’’ diyerek helallik istediği öğrenildi. Kurt’un, daha önce 6 yıl görev yaptığı Salihli’ye yerleşmek için bir süre önce banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi. Kurt’un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.

        ANA FERYADI: DÜN KONUŞTUK SENİNLE OĞLUM, KINALI KUZUM

        Şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın (24), Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Soğukpınar Köyü’ndeki baba evinde yas var. Şehit Samet Kılıç’ın 20 gün önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü belirtildi. Acılı anne Ömür Kılıç, “Daha dün aradım seni oğlum. ‘Anne sen kapat ben seni arayım’ dedin. Daha dün konuştuk oğlum, kınalı kuzum, yavrum” dedi. Ezan okunduğu sırada, “Oğlumun salasını mı veriyorsunuz. Vermeyin’’ diyerek ağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ