Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tekne faciası

        Recep AKTEPE / ANTALYA (AHT)

        Antalya'nın Kemer ilçesinde eşine ait tur teknesinde turistlerle birlikte gezintiye çıkan Figen Şahin, başka bir teknenin çarpması sonucu üzerine devrilen direklerin altında can verdi. Kazada Şahin'in 14 yaşındaki kızı C.Ş. ise yaralandı.

        Yıllardır günübirlik yat turizmiyle uğraşan Hüseyin Oğuz Şahin, turist müşterilerinin de bulunduğu kendisine ait 'Kaptan Oğuz' adlı tekneye, eşi ve kızıyla birlikte binerek gezintiye çıktı. Kiriş açıklarında yine Hüseyin Oğuz Şahin'e ait olan 'Anfor' adlı tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle 'Kaptan Oğuz' adlı tekneye arka tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle 'Kaptan Oğuz' adlı teknenin iki direği devrildi. Direklerin altında tekne sahibi Hüseyin Oğuz Şahin'in eşi Figen Şahin (45) olay yerinde can verdi, 14 yaşındaki kızı C.Ş. ise yaralandı.

        Bu sırada Kiriş sahilinde bulunan ve kazaya tanık olan bazı Rus turistler sahildeki teknelere binerek ''Kaptan Oğuz'' adlı teknenin bulunduğu bölgeye gitti. Rus turistler, Figen Şahin ve C.Ş.'nin üzerindeki direklerin kaldırılmasına yardım ettiler. Olay sonrası C.Ş. ambulansla Kemer Yaşam Hastanesi'ne sevk edilirken, Kemer Marina'ya getirilen teknelerdeki turistler tahliye edildi. Kaza sırasında 'Anfor' isimli teknede 40, 'Kaptan Oğuz' adlı teknede ise 35 turist bulunduğu öğrenildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

        Tekne kazasında yaşamını yitiren Figen Şahin'in, 12 yıl önce meme kanserine yakalandığı ve gördüğü tedavi sonucunda kanseri yendiği öğrenildi.

        Olayda yaralanan C.Ş.'nin belinden darbe aldığı ve kaza nedeniyle şoka girdiği belirtilirken, annesinin ölüm haberini henüz bilmediği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ