Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Teröre lanet yağdı!

        Hakan BULUT/ TARSUS (AHT)

        Osmaniye'de dün trafik polislerine yönelik terör örgütü yandaşlarınca yapılan saldırıda yaşamını yitiren polis memuru Mehmet Ali Ünal (49) , memleketi Mersin'in Tarsus ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, teröre lanet yağdı.

        Osmaniye'de düzenlenen törenin ardından karayolu ile Tarsus'a getirilen şehit Ünal'ın naaşı önce Küçük Minare Camii'ne getirildi. Burada İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın kıldırdığı namazın ardından cenaze binlerce vatandaşın katıldığı kortejle götürüldüğü Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi. Tören boyunca gözyaşı döken şehit Ünal'ın eşi Ayşe Ünal ile kızları Esra Betül (18) ve Kübra Meriç'i (16) bayan polis memurları ve sağlık ekipleri yalnız bırakmadı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Tarsus şehidine sahip çık" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganların atıldığı cenaze törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkılınç, Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, şehit yakınları, emniyet mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Osmaniye'nin Zorkun Yaylasında bulunan öğrenci yurdu önünde meydana gelen olayda, plakası belirlenemeyen Doblo tipi otomobille gelen ve 4 kişi olduğu sanılan teröristler, yol kenarında park halinde duran 80 A 5440 plakalı polis aracında görevli 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla ateş açmış, Mehmet Ali Ünal ile Vahap Alagöz isimli polis memurları şehit olmuş, bir polis memuru da yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ