Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Konsolosluklarda bedelli bereketi

        Hükümetin dövizle askerlikte öngördüğü yeni düzenleme yürürlüğe girmeden önce askerlik kararı aldırmak isteyen Hollanda’da yaşayan Türk gençleri, konsolosluklara akın etti. Yeni düzenlemede dövizle askerlik bedeli 5 bin 112 Euro’dan 10 bin Euro’ya yükseltilecek. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar başkonsolosluklara başvuranlar 10 bin Euro yerine 5 bin 112 Euro ödeyecek. Son günlerde Rotterdam ve Deventer başkonsolosluklarında aşırı yoğunluk yaşanırken, konsolosluk çalışanları yoğun talebe cevap verebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yapıyor. Vatandaşlar ise sıra numarası alabilmek için geceden konsolosluk kapısında bekliyor.

        1000 KİŞİNİN İŞLEMİ TAMAM

        Türkiye’deki yeni yasal düzenlemeye ilişkin haberlerden sonra dövizle askerlik başvurularında yoğunluk yaşandığını belirten Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, son 4 günde binden fazla vatandaşın işlemlerini tamamladıklarını söyledi. Oral, şunları söyledi: “Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Fakat buranın da bir işlem kapasitesi var. Vatandaşlarımızı sıraya koyarak işlemlerini diğer servisteki arkadaşları da buraya kaydırarak bitirmeye çalışıyoruz. Doğal olarak zaman alan bir süreç. Mümkün olduğunca işlemleri basitleştirmeye çalışıyoruz. Ankara ile de konuşarak hangi bölümleri hızlı yapabiliriz diye canla başla arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Mesai saatleri geç saatlere kadar sarkıyor.”

        GECEDEN SIRAYA GİRİYORLAR

        Rotterdam Başkonsolosluğu önünde aşırı yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşların sıra numarası alabilmek için geceden sıraya girdiği görüldü. Eski uygulamadan yararlanabilmek için erken saatlerde başkonsolosluğa geldiğini belirten elektrik mühendisi Kamil Kocabaş, 276. sırada olduğunu ve işlemlerinin muhtemelen yarına sarkacağını söyledi. Kocabaş, mevcut kriz ortamında 10 bin Euro’yu ödemenin kendilerini sıkıntıya sokacağına işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ