Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hamile kalınca ortaya çıktı

        Tunceli'de,engelli kız hamile kalınca tecavüz olayı açığa çıktı.Tecavüz sanığı yakalanarak cezaevine kondu,savcılık izniyle kıza kürtaj yapıldı.

        İddiaya göre; Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Doğan köyü sakinlerinden 1987 doğumlu ve zihinsel özürlü olan N.G. 2 ay önce ailesiyle beraber çıktığı,Ovacık ilçesi Alikazık Yaylası'nda komşusu Ö.Ç. tarafından kandırılarak tecavüze uğradı.Tecavüz değişik zamanlarda sürdü.Kız hamile kaldığı anlaşılınca tecavüzcü ve onun amcasının kızı tarafından kimseye söylememesi için tehdit edildi.Engelli kız durumu annesine anlattıktan sonra Tunceli Devlet Hastanesi Jinekoloji Servisi'ne götürüldü.Kızı muayene eden doktor durumu savcılığa iletti ve yasal işlemler başladı.Tecavüzcü yakalandı.Yapılan soruşturma ardından tutuklanıp Tunceli Ceza ve Tutukevi'ne kondu.Savcılıkça sevk edildiği Elazığ Fırat Üniversitesi'nde,kızın yapılan muayenesi ardından savcılık izniyle kürtaj yapıldı.

        Babası tarafından,soruşturma ve mahkeme aşamasında kendilerine gerekli yardımların yapılması için, Tunceli Bedensel Engelliler Derneği'ne getirilen N.G.olayı anlatırken,Ö.Ç.'in kendisine para ve sigara vererek,zaman zaman da rakı bira vererek kandırıp tecavüz ettiğini dile getirerek, "Daha sonra amcasının kızı ile beni tehdit ettiler,kimseye söylemememi istediler,beynimi yıkadılar ben de kimseye söyleyemedim."dedi. Kızın babası Hüseyin Güneş,Olaydan önceden haberdar olmadığını dile getirerek,"Kızımın hasta olduğunu zannediyordum.Tecavüz sanığı tutuklandıktan sonra olaydan haberim oldu.Ben şikayet etmeden kamu davası açılmıştı.Ama şimdi ben de şikayetçiyim.Kızımın haklarını sonuna kadar savunun. "dedi.

        Dünya Engelliler gününde böyle bir olayla yüz yüze olmanın engelliler olar kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Es, "Yetkili birimler ve sivil toplum örgütlerinin olayın üzerine hassasiyetle gitmesi gerekiyor.Sonuçta mağdur olan kişi zihinsel engelli biri."dedi. Kendilerine müracaatları ardından aileyle avukat temin edildiğini, bundan sonra da birlikte olaya müdahil olacaklarını kaydeden Es, "Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek kızın burada rehabilite edilerek eğitiminin sağlanmasına yardımcı olacağız." dedi

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ