Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da kar alarmı

        İstanbul'da yoğun kar yağışı, soğuk hava ile birleşmesince kayganlaşan yollarda birçok sürücü zor anlar yaşadı. Kar yağışı bugün ve yarın da etkisini sürdürecek.

        AKOM "KIRMIZI" ALARMA GEÇTİ

        İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nin sarı alarmdan kırmızı alarma geçtiğini belirtti.

        Yapılan açıklamada, "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı. İstanbul da sabah trafiğinde kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşanırken, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı" denildi.

        İSTANBUL'DA KAR TATİLİ!

        İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları İstanbul Valiliği'nin kararıyla saat 15.30'dan itibaren tatil edildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: "Sayın valimizle bugün (dün) sabah birlikteydik. Saat 15:30'da mesailerin tatil edilmesi konusunda kararını verdiler." dedi.

        Kadir Topbaş, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Askar Shokbayev'i makamında kabul etti. Topbaş ikili görüşmenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun İstanbulda etkili olan kar yağışıyla ilgili sorusuna Topbaş, "Sayın valimizle bugün (dün) sabah birlikteydik. Saat 15.30 da mesailerin tatil edilmesi konusunda kararını verdi. Ben kendim bu kararı çok doğru buldum çünkü akşam dönüşlerdeki trafik yoğunluğunun sıkıntılı olması adına bu önemli bir karardır. Zaman zaman kent yöneticileri olarak, mülki amirler olarak bu tip kararlar alınmasını doğru buluyorum." şeklinde cevap verdi.

        DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMA

        İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, 07.30- Yalova-Yenikapı, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle ertelendiği bildirildi.

        İstanbul Deniz Otobüslerinden (İDO) yapılan açıklamaya göre, saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 08.00 Armutlu-Armutlu tatil köyü/Yenikapı-Bostancı, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

        Bostancı-Yenikapı/Armutlu tatil köyü-Armutlu arasındaki deniz otobüsü ile Bandırma/Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla yapılamadı.

        Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Kabatepe'den Gökçeada'ya yapılması gereken saat 10.00 seferi ile Gökeçada'dan Kabatepe'ye yapılması gereken saat 17.00 seferinin iptal edildiğini açıkladı. Bozcaada-Geyikli, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferlerinde aksama olmadı. Öte yandan Kuzey Ege ve Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle çok sayıda küçük tonajlı gemi ise güvenlik açısından Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirlemek zorunda kaldı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, kış tarifesine geçti. Deniz ulaşımında yeni tarifede sefer saatlerinde düzenlemeler yapıldığı belirtilen açıklamaya göre, Yarımca, Değirmendere, Tütün Çiftlik, Derince seferleri hafta içi devam edecek. Aktarma sefer uygulaması yaz tarifesinde olduğu gibi kış tarifesinde de sürdürülecek. Yolcular, sefer saatleri ile ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin internet adresinden, Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü ve iskelelerden bilgi alabilecek.

        ARAÇLAR YOLDA KALDI!

        İstanbul'da haftanın ilk iş gününde etkisini artıran yoğun kar yağışı trafikte çileye dönüştü. Toplu ulaşım araçları trafikte kalınca işine yetişmek isteyen insanlar yürümek zorunda kaldı.

        İstanbul'da yoğun kar yağışı etkisini haftanın ilk iş gününde de artırarak sürdürdü. Sabahın erken saatlerinde yollara düşen İstanbullular, kar yağışı ile birlikte trafikte kaldı. Özel otomobili ile yola çıkan sürücüler yokuşlardan çıkamayınca trafik kilitlendi. Toplu ulaşım araçları da kilitlenen trafikte ilerleyemedi. Vatandaşlar otobüslerden inerek yürümek zorunda kaldı.

        UÇAK SEFERLERİNDE İPTALLER!

        Yoğun kar yağışı nedeniyle THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken Kişinev, Lyon, Paris, Simferopol, Selanik, Kahire, Riga, Barselona, Nice, Cenevre, Bologna, Hamburg, Saraybosna, Milano, Lviv, Lübliyana, Priştina, Üsküp ve Minsk'in de aralarında bulunduğu dış hat seferleri ile Kars, Trabzon, Ankara, Muş ağrı, İzmir, Batman, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Antalya ve Dalaman'a olan çok sayıda iç hat seferi karşılıklı olarak iptal edildi.

        Bu arada çok sayıda iç ve dış hat seferinde de olumsuz hava şartları nedeniyle gecikmeler yaşanırken, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da yedek meydanlara iniş yaptı.

        YURT GENELİNDE HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR!

        Kar yağışının geçtiğimiz hafta hayatı olumsuz etkilediği İstanbul'da, yeni kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle sıcaklık hissedilir derecede azaldı. Soğuk hava bugün ve yarın da etkisini gösterecek. Meteoroloji, buzlanma ve dona karşı 'dikkat' diyor.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Kış şartlarının artık tamamen kendini hissettirdiği şu günlerde Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir yeni hava dalgasının etkisi altında. Yağışlar Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İstanbul'da ise sıcaklık 2-3 derece düşecek ve önümüzdeki iki gün daha buz gibi bir hava yaşanacak. Yeni haftaya hafif kar yağışı ve soğukla başlayan İstanbullular, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle daha da üşüyecek. Kentte bugün ve yarın sıcaklık 1-2 derecede seyredecek. Ancak her iki gecede termometreler -2 dereceyi gösterecek. Perşembe günü ise güneş yavaş yavaş ortaya çıkacak ve hava ısınmaya başlayacak. Haftanın son günü yani Cuma günü ise sıcaklık, 7 dereceye yükselecek ve güneşli bir gün yaşanacak.

        İSTANBUL 33 YILIN EN SOĞUK GÜNÜNÜ YAŞADI

        İstanbul son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. Çatalca radar istasyonunda eksi 8.0 ölçüldü. İstanbul böylesine bir soğuğu 1979 yılının ocak ayında yaşamış ve dereceler eksi 7.9'u göstermişti.

        KAR BU KEZ EGE'Yİ ESİR ALACAK

        Perşembe gününden itibaren Marmara'da etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının bu kez Ege Bölgesi'nde gözlenmesi bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre Perşembe günü öğle saatlerinde Ege Bölgesinin özellikle kıyı şeridinde etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Çanakkale'de de etkili olacağı öngörülüyor.

        SOĞUK VE RÜZGARLI BİR HAFTA OLACAK

        Hava sıcaklığının bütün hafta boyunca mevsim normallerinin 5-6 derece altında seyredeceğine dikkat çeken Meteoroloji İşleri Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Tayfun Yüksek "Mevsim normallerine göre ortalama maksimum sıcaklık 9 derecedir. Ancak bu hafta sıcaklık 2-3 derece düşecek. Soğuk ve rüzgarlı bir kış havası yaşayacağız. Hafif kar yağışı olacak ama etkili bir yağış değil bu. Poyraz fırtınasının da etkisiyle hissedilen sıcaklık daha da düşecek" dedi.

        BUZ VE DONA DİKKAT

        Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak olan kar yağışına Marmara'nın doğusunda hava sıcaklığının hissedilir derecede soğumasına kuvvetli rüzgarın da eklenmesiyle özellikle Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada buzlanma ve soğuk hava nedeniyle vatandaşlara, ulaşım ve gribal hastalıklar konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

        ÇIĞ UYARISI

        Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

        BEYKENT ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR TATİLİ

        Beykent Üniversitesi yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verdi. Beykent Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31.01.2012 Salı günü eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

        ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 2.20 METRE

        Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığının 2.20 metre olduğu bildirildi.

        Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''oteller bölgesi''nde kar kalınlığı 2.20 metre seviyelerinde bulunuyor.

        Sıcaklığın gece eksi 14,5, gündüz eksi 12 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş açık.

        Uludağ'da bugün ve yarın, yeni kar yağışının beklendiği bildirildi.

        KÖY YOLLARI KAPANDI

        Bolu Dağı'nda önceki gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, yüksek kesimlerdeki Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkisini sürdürüyor. Kar yağışının D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda da etkisini sürdürdüğü, yağış nedeniyle Hiciz rampası ve Tepeköy bölgelerinde araçların yolda kaldığı bildirildi.

        Bu arada, Erzurum'da 171, Ağrı'da 92 ve Ardahan'da 8 olmak üzere toplam 271 köy yolu ulaşıma kapandı. Kastamonu, Kahramanmaraş, Sivas, Malatya ve Tunceli'de toplam 825 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ