Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sevgililer günü için 'Hayvan' uyarısı!

        Sakarya Doğa ve Hayvan Hakları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrem Çatır, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hayvan hediye edilmemesi çağrısı yaptı.

        Çağrısını sosyal medyada da paylaşan İrem Çatır, özel günlerde hediye edilen hayvanların bakımı zor olduğu için bir süre sonra sokağa terk edildiğini söyledi. ;14 Şubat yaklaştıkça sevgilileri, 'Ne hediye alsak?' ;telaşının sardığını belirten Çatır, ;"Sevgiliye farklı hediyeler almak için birçoğu kendilerini petshop vitrinlerine bakarken buluyor. Fakat hayvan beslemek asla göründüğü kadar kolay değildir. Hayvanlar adeta hiç büyümeyen bebekler gibidir. Sürekli ilgi ve bakıma muhtaçlardır. Tüyleri dökülür, acıkır, susar, komşular sesinden rahatsız olabilir, evin altını üstüne getirebilir. Kısacası hayvan beslemek çok ciddi bir sabır ve sorumluluk gerektirir" dedi.

        Çatır, hayvanlara eziyet çektirilmemesi için sevgililerin hediye seçiminde başka seçenekleri değerlendirmesini isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hayvan bakarken sabıra ve sorumluluğa sahip olmayanlar çoğu zaman hayvanını sokağa ya da barınaklara terk ederler. Oysa sahiplendiğiniz hayvanların da duyguları vardır ve hayvanlar kendilerinden kolayca vazgeçen sahiplerinden vazgeçemezler. Sokaklarda ya da barınaklarda evlerindeki ortamı bulamayacakları için perişan olurlar. Zaten çoğu da çok geçmeden ölür. Bu yüzden lütfen hediye alternatifleriniz içinde hayvanları bulundurmayın. ;Bu günaha ortak olmayın."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ