Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kar geri geliyor!

        Kar Marmara'ya geri geliyor. İstanbul'u da etkisi altına alacak olan kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek. Pazar günü ise bahar havası yine yüzünü gösterecek....

        İSTANBUL

        İstanbul'da halen aralıklarla devam eden yağmur şeklindeki yağışın gece saatlerinde karlakarışık yağmur etkisini artırarak özellikle Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere kar yağışına dönüşmesi beklenmektedir.

        ANKARA İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

        Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Meteoroloji'den verilen bilgiler doğrultusunda, kar yağışının özellikle yarın sabah saatlerinde yoğunluğunu artıracağını bildirdi.

        Belediye, Ankaralıları, vatandaşların toplu taşım araçlarını tercih etmeleri, kış şartlarına uygun olmayan araç ve lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Meteoroloji'nin bu uyarısını ilçe belediyelerine de ilettiklerini, alınacak önlemler konusunda işbirliği içerisinde olduklarını, Ankaralıların uyarıları dikkate alarak, duyarlı olmalarını rica etti.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        BİTLİS’TE ELEKTRİK DİREĞİNDE AYAKKABISINI BAĞLADI

        Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, karın yüksekliğini gösterebilmek için Bitlis-Tatvan Karayolu üzerindeki Rahva’daki TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede bir sokak lambasının üzerinde ayakkabısının bağcıklarını bağladı.

        Başkan Alaydın, dedelerinin ve babalarının eski kışları anlatmak için kara gömülen telefon direklerini kendilerine örnek gösterdiğini belirterek, "Efsane geri döndü. Hep büyüklerimiz bizlere anlatırdı. Bitlis’te Rahva bölgesinde telefon ve elektrik direklerinde ayakkabılarını bağladıklarını söylerlerdi. Evet biz de şu anda Bitlis’te TOKİ bölgesinde bir elektrik direğinin yanındayız. Ve şu anda ’Efsane geri döndü’ diyerek ayakkabımızı bağlıyoruz" dedi.

        SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA HAFTA BOYUNCA ÜLKE GENELİNDE ETKİLİ OLACAK!

        15.02.2012 Çarşamba günü; Trakya kesimi hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılar ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Bursa, Bilecik, Bolu, Kütahya, Uşak, Kahramanmaraş ile Ankara’nın kuzey çevrelerinde yoğun kar, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden, akşam ve gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden kuvvetli olarak (40-60km/s) esmesi bekleniyor.

        16.02.2012 Perşembe günü; ülkemiz geneli çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu, Doğu Akdeniz ve Ordu, Tokat, Sivas ile öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olmak üzere, kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

        17.02.2012 Cuma günü; ülkemiz geneli çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Aydın ve Muğla çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Karadeniz, Marmara, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz’de güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

        Hava sıcaklığının; bugün ve yarın batı bölgelerde, Perşembe ve Cuma günleri ise ülke genelinde 4 ila 6 derece azalarak, hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ