Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit babaya gözyaşlarıyla veda

        Soner ÖZCAN/ ANTALYA (AHT)

        Vali Ahmet Altıparmak'ın yurtdışında, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da Ankara'da olması nedeniyle katılmadığı törende belediye başkanları, kurum müdürleri ve Gökcan'ın çok sayıda meslektaşı yer aldı.

        Şehidin 8 yaşındaki oğlu Gökalp'in gözyaşları ile İstiklal Marşı'nı okuması törende bulunanları duyglu anlar yaşattı.

        GÖKALP'İN GÖZYAŞLARI YÜREK BURKTU

        Uğur Gökcan'ın kendisi gibi polis olan eşi Gülhan Gökcan, törene 14 yaşındaki kızı Gizem ve 8 yaşındaki oğlu Gökalp'la birlikte katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Gülhan Gökcan'ı meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Törenin başında soğukkanlı bir şekilde olan biteni izleyen ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Gökalp, İstiklal Marşı okunurken daha fazla dayanamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

        BAŞBAKAN'DAN ÇELENK

        Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan da çelenk gönderdi. Törende konuşan İl Emniyet Müdür Vekili Oğuz Oral Aydın, yaşanan olaydan dolayı emniyet teşkilatının büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Uğur Gökcan'ın iyi bir emniyet müdürü olmasının yanında çok iyi bir insan olduğunu da belirten Aydın, "Onun anısını bizler yaşatacağız" dedi.

        KÜTAHYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

        Törenin ardından şehit müdürün naaşı, motosikletli polisler eşliğinde havalimanına götürülerek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Kütahya'ya gönderildi. Şehit Müdür Uğur Gökcan, Kütahya Ulu Camii'nde ikindi namazın ardından toprağa verilecek.

        19 YILLIK POLİSTİ

        Antalya'da epilepsi hastası Celal G. tarafından şehit edilen Uğur Gökcan, 1993 yılında polis akademisinden mezun olduktan sonra aynı yıl komiser yardımcısı olarak Balıkesir'de mesleğe ilk adımını atmıştı. Buradan Siirt'e tayin olan Gökcan, Özel Harekat Şubesi'nde görev yapmıştı. Siirt'teki görevinin ardından İzmir'e tayin olan Gökcan, Eskişehir ve Mardin'de görev yaptıktan sonra 2007 yılında Antalya'ya tayin olmuştu. 3. Sınıf Emniyet Müdürü olan Gökcan, 22 Temmuz 2009'dan bu yana Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ