Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte kar tatili olan iller

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

        ANKARA: Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edildi.

        NEVŞEHİR: Nevşehir'de etkili kar yağışı nedeniyle il geneli ile Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

        MALATYA: Malatya merkez ile Doğanşahir, Yeşilyurt, Akçadağ ve Hekimhan ilçeleri ile Pütürge ilçesine bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildi.

        SİVAS: Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas merkez ile belde ve köylerinde eğitime 2 gün ara verildi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        KIRŞEHİR: Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan ilköğretim okulları ve liseler ile merkeze bağlı tüm belde ve köylerde, Akçakent, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerindeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

        NİĞDE: Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada kent merkezi, merkeze bağlı köy ve beldeler ile Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

        YOZGAT: Yozgat merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün de ara verildiği belirtildi.

        BARTIN: Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

        ORDU: Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Çaybaşı, Kumru, İkizce ilçeleri ile Ünye ve Akkuş ilçelerinin belde ve köylerinde bugün, İkizce ilçesinin belde ve köylerinde ise bugün ve yarın eğitime ara verildiğini aktardı.

        AMASYA: Amasya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Taşova ilçelerinde bugün, Göynücek ilçesinde ise bugün ve yarın eğitime ara verildiği ifade edildi.

        ÇORUM: İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini belirtti. Yağışın etkili olduğu il merkezinin yanı sıra Osmancık ve Sungurlu dışındaki ilçelerin tamamında, Sungurlu ve Osmancık ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapan köylerde bugün eğitime ara verildiğini öğrenildi.

        ZONGULDAK: Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.

        KAHRAMANMARAŞ: Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

        AKSARAY: Kar yağışı nedeniyle, Aksaray'ın Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

        ADIYAMAN: Okulların tatil edilmesine ilişkin Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Adıyaman merkez ve Samsat ilçesi hariç bütün okullar 2 gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlülerin ve hamile bayanların 2 gün süre ile idari izinli sayılmaları İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile oy birliğiyle kabul edilmiştir."

        GİRESUN: İlk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

        KAYSERİ: Kar kalınlığının 15 santime ulaştığı ve tipinin hüküm sürdüğü Develi, Sarız ile Sarıoğlan İlçesi’nde okullar cuma gününe kadar tatil edildi.

        TOKAT: Tokat'ın Yeşilyurt ve Reşadiye ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılamıyor.

        KONYA: İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınekin İlçesi’nde taşımalı eğitim, Kadınhanı, Derbent, Cihanbeyli, Hadim, Kulu, Yunak, Halkapınar, Çeltik ilçelerinde köy ve beldelerde, Doğanhisar ve Bozkır’da da ilçe genelinde ilk ve orta öğretimde eğitime 1 gün ara verildi.

        BURDUR: Burdur'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

        BURSA: Bursa'nın Orhangazi ve Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

        KARABÜK: Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada ise devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle, Eflani, Yenice, Ovacık ve Eskipazar ilçeleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

        BİTLİS: Bitlis'in Tatvan ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi.

        ADANA: Adana'nın Aladağ ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ