Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meteoroloji kar uyarısı

        Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

        METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Siirt, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli kar, Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, iç ve yükseklerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Kuvvetli yağışların neden olabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, eğimin fazla olduğu kesimlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

        BUZLANMA VE DON UYARISI:

        Bugün sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

        Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, seracılarımızın ve fındık üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

        ÇIĞ UYARISI:

        Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

        DOĞU'DA KIŞ SERT GEÇİYOR!

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi nedeniyle 975 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

        Gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ağrı'da eksi 16, Ardahan'da eksi 13, Erzurum'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 9, Erzincan'da eksi 5, Iğdır'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.

        Günün en yüksek hava sıcaklığının Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da eksi 4, Bayburt'ta eksi 2, Erzincan'da 2, Iğdır'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

        Bölgede etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 333, Ardahan'da 112 olmak üzere toplam 975 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Yolların ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldı.

        AĞRI'NIN KÖYLERİYLE ULAŞIMI KAPANDI

        Ağrı'da, sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı bütün köy yollarını ulaşıma kapattı. Ağrı İl Özel İdare ekiplerinden alınan bilgiye göre, Ağrı´da bütün köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, ilde bütün köy yollarının ulaşıma kapandığını, İl Özel İdare'ye bağlı ekiplerin, kapanan yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara aralıksız devam ettiğini söyledi.

        EĞİTİME KAR ENGELİ!

        BİTLİS

        Yoğun kar yağışından dolayı, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması Bitlis merkezde ve Güroymak'ta 2, Tatvan, Hizan ve Adilcevaz'da ise 1 gün eğitime ara verildi. Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kentte 2 metre 40 santimi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 2 metre 55 santime ulaştığını kaydetti.

        KARS VE AĞRI

        Doğu'da etkili olan kar yağışı ve soğuklar nedeniyle Pazartesi ve Salı günü ;Kars'ın tümünde, Ağrı'nın da ;ilçeler ve bağlı köylerindeki ;okullarda eğitime ara verildi.

        İki gün süreyle kar tatiline giren okullarda eğitim ve öğretim ;7 Mart çarşamba günü başlayacak. Ayrıca Erzurum'un Aşkale ilçesinde de okullar pazartesi günü tatil edildi.

        BOLU

        Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verileceği belirtildi.

        KASTAMONU

        Kastamonu'nun Küre ilçesinde ise kar yağışı dolayısıyla yatılı ilköğretim bölge okulları hariç eğitime 2 gün ara verildi. Kar yağışının etkili olduğu Daday ilçesinde de pazartesi ve salı günleri eğitime ara verildiği açıklandı. Pınarbaşı ilçesinde de ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Devrekani'de ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

        VAN

        Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır da il genelinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime kar yağışı ve tipi sebebiyle ara verildiğini bildirdi. Sayılır, ''Yarın için il genelinde taşımalı eğitim hizmeti veren tüm ilk ve orta eğitim kurumlarının tatil edilmesi kararını aldık. Merkez ve köylerdeki diğer okullar eğitime devam edecekler'' diye konuştu.

        KARABÜK

        Karabük'te okullar kar sebebiyle 1 gün tatil edildi. Karabük Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabük'te etkisini devam ettiren kar yağış sonrasında Karabük merkez ve Karabük'ün Eskipazar ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, yine Karabük'ün Safranbolu, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde ise ilk ve ortaöğretimde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

        SİVAS

        Sivas'ta etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime ara verildiği bildirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ