Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Amasya, şehit

        Amasya'nın dün Çiğdemlik Köyü'nde 1 askerin şehit, 6 askerin yaralı olduğu bombalı saldırıyla ilgili bugün bir acı haber daha geldi. Yaralanan ve tedavisi Şerefettin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'nde süren Astsubay Osman Cantürk Göl, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayınca, Jandarma Er Murat Erdem'in ardından şehit oldu.

        Hastane Başhekimi Opr.Dr.Abdullah Kaya, "Durumu kritikti. Hastane olarak elimizden geleni yaptık. Ancak kurtaramadık. Bugün saat 10.30 sıralarında Astsubay Osman Cantürk Göl'de şehit oldu" dedi.

        Osmaniye nüfusuna kayıtlı olan Astsubay Cantürk Göl'ün cenazesi Amasya'da yapılacak törenin ardından memleketine gönderilecek.

        ASTSUBAY'IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Amasya'nın Çiğdemlik Köyü'nde meydana gelen bombalı terörist saldırıda ağır yaralanan ve tedavi altına alındığı Şerefettin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Astsubay Üstçavuş Osman Cantürk Göl'ün Osmaniye'deki baba evine ateş düştü. Haberin duyulmasının ardından baba Muhittin Göl'ün evine akın eden yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu.

        Osman Cantürk Göl'ün Osmaniye'nin Düziçi ilçesi İrfanlı Mahallesi Harun Reşit Bulvarı üzerinde bulunan baba evi matem evine dönüştü. Şehitin yakınları ve komşuları göz yaşı döküp ağıtlar yaktı. Şehitin amcası Kerim Göl gözyaşı dökerek, "Ben yanıyorum, ne diyeyim Allah da onları yaksın" dedi. Bu arada Şehit Göl'ün annesi Fatma (48) ise acı haberi duyunca fenalaşması sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Baba Muhittin'in ise cenazeyi almak için Amasya'ya gittiği bildirildi.

        Şehit Astsubay Üstçavuş Osman Cantürk Göl'ün, Aslıhan Emine ile evli ve 4 yaşında Fatma Ayliz adında bir kızı olduğu, kardeşi Caner Göl'ün ise deniz astsubayı olduğu öğrenildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ