Kemik yaşı 17 çıkınca fuhuş davası düştü
Küçük yaştaki kız çocuğuna fuhuş yaptırmak suçlamasıyla, öz anneyle birlikte 6 kişinin 30-45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı dava düştü
Adana'da küçük yaştaki kız çocuğuna fuhuş yaptırmak suçlamasıyla, öz anneyle birlikte 6 kişinin 30-45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında görünen F.S.'nin kemik testinde gerçek yaşı 17 çıkınca düştü.
Geçen eylül ayında, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kızı F.S.'yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen, öz annesi 41 yaşındaki G.Ü.'yü yakaladı. Küçük kız, Sosyal Hizmetler uzmanı gözetiminde verdiği ifadesinde, annesinin eve para getirmesi konusunda kendisine baskı yaptığını söyledi.
Annesinin erkeklerle sevişmesini ancak mecbur kalmazsa ilişkiye girmemesi konusunda telkinde bulunduğunu da ileri süren F.S., para karşılığı birlikte olduğu 4 kişi ile kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü bir kişinin adını söyledi.
Gözaltına alınan 5 kişi suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden anne G.Ü., 24 yaşındaki M.A., 21 yaşındaki M.B. ile 18 yaşındaki M.K. tutuklandı. 18 yaşındaki E.Ç. ile 23 yaşındaki H.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'fuhuş' suçlarından 30 ile 45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen duruşmada mağdur F.S. erkeklerle kendi rızasıyla birlikte olduğunu söyleyip, "Annem sürekli beni tehdit ediyordu. 'Gezme, tozma' diyordu. Annemi bir anlık kızgınlıkla suçladım. Diğer sanıkları da evden kurtulup, yurda gitmek için suçladım" deyince mahkeme tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.
Önceki günkü duruşmada ise F.S.'nin gerçek yaşının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelen kemik testi raporu okundu. Raporda, nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında görünen F.S.'nin kemik testinde gerçek yaşının 17 olduğu bildirildi. Halen devlet korumasında bulunan F.S. de sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, F.S.'nin gerçek yaşının 17 olduğu anlaşılınca, sanıklardan da şikayetçi olmamasını dikkate alarak davanın 'çocuğun cinsel istismarı' yönünden düşürülmesine, 'fuhuş' suçundan da sanıkların beraatına karar verdi. Ayrıca kız çocuğunun yaşının da rapor doğrultusunda düzeltilmesine karar verdi.