Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bingöl'de çatışma, 3 şehit, 2 terörist öldürüldü

        Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

        Güvenlik güçleri tarafından alınan istihbari bilgiler üzerine bir hafta önce Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında başlatılan planlı operasyon kapsamında bugün sabahın ilk ışıklarıyla Yolaçtı köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

        Genç ilçesi Yolaçtı köyü kırsal kesiminde, sabah saatlerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı ile karşılaşmış, güvenlik güçlerinin, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 3 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. Çatışmada İstanbul Şişli nüfusuna kayıtlı er Sinan Şen ve Genç ilçesi Servi beldesi nüfusuna kayıtlı köy korucusu Ali Kalan şehit olmuştu.

        Çatışmada yaralanan askerlerden biri daha şehit oldu. Böylece şehit sayısı 3'e yükseldi.

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl'deki çatışmaya ilişkin, ''İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonrasında, yani öğle saatlerinde arazi arama tarama çalışmalarında bir temas daha gerçekleşti. Bu esnada maalesef 3 şehidimiz, 8 yaralımız var'' dedi.

        Şahin, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i ziyaretinde gazetecilerin Bingöl'ün Genç ilçesindeki çatışmaya ilişkin sorusu üzerine, ''alanda sıcak temasın devam ettiğini'' belirterek, şunları söyledi:

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ